коремните мазнини

Всеки човек поне веднъж през живота си се е борил с коремните мазнини и тяхното топене. Освен естетическите притеснения, всъщност натрупването на коремни мазнини може да бъде и застрашаващо за вашето здраве. Една част от мазнината се намира точно под кожата, но друга наречена висцерална или дълбока, може да обхваща вътрешни органи като сърцето, черния дроб и други. Заради натрупаната такава мазнина могат да се повишават триглицеридите в кръвта, да се увеличи риска от сърдечни заболявания и диабет. В следващите редове сме подготвили специална стратегия за топене на коремните мазнини и поддържане на здравословен живот.

Фактори оказващи влияние за натрупване на коремните мазнини

Подкожната мазнина, която нормално се намира в тялото произвежда по-висок дял от полезни молекули, а висцералната – такива които са с потенциално вредни ефекти върху тялото. Дълбоката подкожна мазнина произвежда повече протеини – цитокини, които са рисков фактор за сърдечно-съдови заболявания и други хронични проблеми.

Има различни причини, които са отговорни за натрупване на коремните мазнини. Най-основната е консумирането на твърде много калории, което води до наддаване на тегло. В зависимост от пола, възрастта и генетиката, едни хора имат излишни мазнини на корема, други на бедрата и талията. Други фактори, свързани с излишъка на коремни мазнини са: хормонални проблеми, нездравословен начин на живот, липса на достатъчно сън или стрес. Елиминирането на някои от причините ще доведе до лесното отслабване в проблемната област.

Ограничаване на въглехидратите вместо мазнините

Учени от университета Джон Хопкинс са направили проучване, в което сравняват ефектите върху сърцето от загубата на тегло. Сравнението е между диета с ниско съдържание на въглехидрати, спрямо диета с ниско съдържание на мазнини. Проучването се извършва в продължение на 6 месеца с еднакво количество калории и за двете диети. Резултатът е загуба на около 4 кг повече при тези хора, които са били на нисковъглехидратна диета. Идеята на този вид хранене е да изключи вредните за организма храни като захари, прекалено много тестени изделия, без достатъчно количество фибри и газираните напитки. Като по този начин постепенно ще се наложат храните, богати на протеини и фибри.

Редовни физически упражнения

Всички аеробни тренировки, които увеличават пулса и ви карат да се изпотите добре са подходящи за топене на коремните мазнини. Ходене, бягане сред природата или на пътека, както и плуването са една част от тях.

Ако искате траен резултат силовите тренировки ще спомогнат за това. Те помагат за изграждането на мускули, които заместват телесните мазнини, включително и коремните. Тъй като мускулите са метаболитно активни, дори и след тренировка ще продължавате да горите калории и да трупате мускулна маса.

Набавяне на достатъчно количество сън

В направено проучване се отбелязва, че хората които спят от 6 до 7 часа на нощ са натрупали по-малко висцерална мазнина, в сравнение с тези, които спят по 5 часа и по-малко. Интересното е, че важи и за хората, които спят повече от 8 часа на денонощие. Тоест прекомерното количество сън също не е здравословно.

Сигурно средство за топене на коремните мазнини по здравословен начин

Калорекс / Calorex® е природен продукт, препоръчван от специалистите, който безотказно топи мазнините в областта на корема и талията. Съдържа високоефективна комбинация от две допълващи се съставки – екстракт от Гарциния Камбоджа и хром пиколинат. Благодарение на тяхното действие, продуктът допринася за намаляване на телесното тегло по естествен и здравословен начин. Това се случва без гладуване и без да се наблюдават странични действия. Освен това спомага за подобряване на метаболизма и изгаряне на мазнините, особено в коремната област. За оптимален резултат се препоръчва продължителен прием – по 2 капсули дневно, 30 минути преди хранене.

Можете да го намерите в цялата аптечна мрежа в страната, или да го поръчате онлайн от електронен магазин Момо – www.momo.bg.

Сподели: