протеин отслабване

Много експерти считат, че за здравословно отслабване тялото се нуждае от достатъчно протеин. Според привържениците на теорията за „протеиновия лост“, когато нуждите на тялото от консумация на протеини не са задоволени, приемът на мазнини и въглехидрати се увеличава, намалявайки сигналите за ситост и увеличавайки количеството изядена храна. Според изследователите това може да е един от многото фактори, допринасящи за нарастването на процента на затлъстяване през последните десетилетия. Вижте повече.

Как приемът на протеин помага за отслабване?

Храната, която приемаме, осигурява на тялото енергия под формата на калории. Източниците на тази енергия са протеини, въглехидрати и мазнини. Хипотезата за повишената нужда от протеин по същество предполага, че когато не консумирате достатъчно белтъчини, ще се чувствате гладни, дори ако получавате калории от други източници. Когато не приемате достатъчно калории от протеини в сравнение с приетите калории от въглехидрати и мазнини, в крайна сметка приемате повече калории в опит да покриете тези минимални изисквания за протеин и често може да стигнете до преяждане. Именно такава тенденция се наблюдава при диетата, която се състои предимно от преработени храни. Те традиционно съдържат повече мазнини и въглехидрати за сметка на протеините. Ето защо според някои диетолози това е възможно обяснение за епидемията от затлъстяване в Съединените щати.

Теория за протеиновия лост

На теория, хипотезата за „протеиновият лост“ може да бъде от полза за здравословно отслабване и поддържането на теглото в норма. Например, като умишлено консумирате протеин, може да успеете да избегнете постоянното чувство на глад, което иначе би могло да доведе до преяждане. Това обаче не означава, че протеинът трябва да бъде вашият изключителен източник на калориен прием, тъй като това може да доведе до други отрицателни последици за здравето. Важно е да се отбележи, че въглехидратите и мазнините играят уникална роля в тялото и все още са основни хранителни вещества за водене на здравословен начин на живот. Препоръчва се стремеж към баланс и умереност между трите макронутриента за оптимални резултати при отслабване.

banner

Природна помощ за здравословно отслабване

Калорекс / Calorex® е природния помощник с доказан ефект за постигане на фигура мечта. Продуктът съчетава в едно силата на Гарциния Камбоджа (хидроксицитрат) 500 mg и биологично активна форма на хром (хром пиколинат) 100 mcg.

Приеман редовно работи в посока намаляване на телесното тегло по естествен и здравословен начин. Доказано е, че при прием на продукта в продължение на 8 седмици теглото намалява с над 5 kg. С прилагането само на диета – едва с 2 kg.

Освен че продуктът е с мощен ефект за отслабване, той регулира кръвната захар, намалява нивото на триглицеридите и холестерола. Безспорно преимущество е щадящото белтъчините действие. Напълно безопасен е, като няма данни за противопоказания и странични ефекти.

Сподели: