необяснимо наддаване на тегло

Учените откриват потенциален „виновник“ за необяснимо наддаване на тегло. Според проучването консумацията на изкуствени подсладители за продължителен период от време крие риск от напълняване. В следващите редове споделяме повече.

Повече за проучването

За целите на експеримента в продължение на 20 години изследователският екип проследява типичния хранителен прием на хората, като се фокусира върху изкуствените подсладители. Дългосрочната употреба на аспартам, захарин и диетични напитки, според данните, публикувани в „International Journal of Obesity“, е свързана с увеличаване на мастните натрупвания в корема и мазнините в мускулите, което в крайна сметка води до наддаване на тегло. Проучването обаче не открива връзка между изкуствения подсладител сукралоза и обема на мазнините.

Дори след отчитане на други фактори, включително колко човек яде или какво е качеството на диетата му, негативната зависимост между дългосрочната консумация на изкуствени подсладители и увеличаването на телесните мазнини се запазва.

banner

Изкуствени подсладители – наистина ли са „полезната“ алтернатива на захарта?

Резултатите от проучването поставят под съмнение предложенията на Американската диабетна асоциация и Американската сърдечна асоциация за замяна на захарта с изкуствени подсладители. Въз основа на своите открития изследователите предлагат да се обмислят алтернативни варианти, тъй като дългосрочният прием на изкуствени подсладители може да има неблагоприятни последици за здравето, включително наддаване на тегло. „Това е особено навременно проучване, като се има предвид неотдавнашното предупреждение на Световната здравна организация за потенциалните рискове за здравето от аспартама“, споделят изследователите. Тези открития подчертават нуждата от намирането на алтернативи на изкуствените подсладители в храни и напитки, особено когато тези добавени подсладители могат да имат вредни последици за здравето.

Според изследователите са необходими повече проучвания, за да се разбере по-добре връзката между консумацията на изкуствени подсладители и увеличаването на телесните мазнини. Екипът заключава, че са необходими допълнителни изследвания, за да се проучат основните процеси и да се разбере по-добре как изборът на хранене влияе върху метаболитното здраве.

Природна помощ срещу необяснимо наддаване на тегло

За да помогнете на тялото в борбата с излишните килограми, експертите у нас съветват да се доверите на Калорекс / Calorex®. Този изцяло натурален продукт е перфектното допълнение към здравословния хранителен режим и тренировките за отслабване. Всяка капсула съчетава в едно силата на Гарциния Камбоджа (хидроксицитрат) 500 mg и биологично активна форма на хром (хром пиколинат) 100 mcg.

Приеман редовно продуктът помага за намаляване на телесното тегло по естествен и здравословен начин. При употреба в продължение на 8 седмици теглото намалява с над 5 kg. С прилагането само на диета – едва с 2 kg.

Освен че е ефективно средство за отслабване, продуктът допринася за регулиране на кръвната захар, намалява нивото на триглицеридите и холестерола. Безспорно преимущество е щадящото белтъчините действие. Напълно безопасен е, като няма данни за противопоказания и странични ефекти. Търсете в аптеките или онлайн в електронен магазин МоМо на адрес www.momo.bg.

Сподели: