ходене за отслабване

Колкото повече ходене имаме в ежедневието, толкова по-добри са перспективите за отслабване. Разходките са силно подценявани, когато става въпрос за изгаряне на мазнини. А се оказва, че тази активност е една от най-лесно приложимите и ефективни стратегии за извайване на мечтаната фигура. Добрата новина е, че ходенето може да присъства под една или друга форма в ежедневието без да го усетим като натоварваща и задължаваща физическа активност. Ето защо си струва да включите крачкомера още сега и да поемете по пътя към отслабването!

Ходене за отслабване

Въпреки че мнозина омаловажават значението на кардиото за загуба на тегло, би било несправедливо да го отхвърлим изцяло. Ходенето, макар и често пренебрегвано като форма на кардио, наистина е ценно упражнение. Това, че разходките не са придружени от обилно изпотяване, не променя факта, че могат значително да допринесат за свалянето на килограми. Това в никакъв случай не отменя златните правила за здравословно отслабване, като спазването на калориен дефицит и силовите тренировки, но е отлично допълнение към тях. Ходенето попада в категорията на упражнения с нисък интензитет в стационарно състояние. Това означава, че можете да поддържате еднакво темпо за продължителни периоди без значителни затруднения. Ключовото предимство на ходенето, когато става въпрос за загуба на мазнини е, че макар да не изгаря значителен брой калории, тези, които гори, идват предимно от мастните клетки.

Колко крачки на ден са необходими за отслабване?

За да се определи колко стъпки дневно са необходими за отслабване, трябва да се вземат предвид индивидуални фактори, като диета и текущо ниво на физическа активност. Общото правило е, че 10 000 крачки дневно са добра стратегия в борбата с килограмите. Но не бива да забравяме индивидуалния фактор. Например за човек с тегло около 80 кг ходенето с умерено темпо може да изгаря приблизително 60 калории на 1000 стъпки. При хора, които ежедневно вървят по средно 6000 крачки, добавянето на допълнителни 1000 стъпки ще увеличи разхода на енергия с около 60 калории. А удвояването на броя на стъпките до 10 000 дневно може да доведе до изгаряне на допълнителни 2 килограма мазнини на месец. Същевременно намаляването на дневния брой стъпки от активно ниво до заседнало може да има неблагоприятни ефекти. Слабите, активни хора, които преминават към заседнал начин на живот с по-малко от 5000 стъпки на ден, в крайна сметка изгарят приблизително 700 калории по-малко. В този случай обикновено следва наддаване на килограми под формата на мазнини.

banner

От казаното дотук става ясно, че ходенето е от полза не само за „прохождащите“ в отслабването, но и за поддържане на постигнатите резултати в дългосрочен план. За включването на повече разходки в ежедневието при заседнал начин на живот помага изграждане на полезни навици. Те може да включват придвижване пеша до работното място, десет минутни разходки на всеки час или пък след всяко хранене.

Разходки и още нещо за извайване на мечтаната фигура

Ходенето определено допринася за свалянето на излишните килограми. Но за оптимални резултати се препоръчва да бъде комбинирано с балансирана диета и редовни силови тренировки. За оформяне на мечтаната фигура спокойно може да добавите към режима за отслабване и Калорекс КЛА / Calorex® CLA.

Този изцяло природен продукт подпомага здравословното отслабване като:

  • Потиска усвояването на мазнините
  • Ускорява метаболизма
  • Повишава изразходването на енергия по време на сън

Безотказното действие на продукта в борбата с килограмите се дължи на стандартизираната конюгирана линолова киселина в състава му. Продуктът действа на ензимно ниво и не позволява натрупване на мазнини в мастните клетки. Линоловата киселина помага на хората с висок холестерол да овладеят нивата му, като също така допринася за стабилизиране на кръвната захар. Продуктът е практически безопасен. Подходящ е за дълговременна употреба.

Сподели: