отслабване с лекарство за диабет

Опасна тенденция набира популярност сред все повече хора в битка с килограмитеотслабване с лекарство за диабет, което понижава апетита. Научната общност алармира, че нито ефикасността, нито безопасността на метода са потвърдени. Това обаче не спира известните и влиятелни личности да продължават да го рекламират.

Ексцентричният милиардер Илон Мъск твърди, че въпросното лекарство му е помогнало да отслабне. Според таблоидите много звезди от шоубизнеса използват това средство, за да са във форма. В TikTok (най-нашумялата социална мрежа сред тийнейджърите) редица инфлуенсъри показват своите зашеметяващи резултати.

Отслабване с лекарство за диабет – повече подробности

„Вълшебното“ средство за отслабване, което се превърна в истински хит напоследък, е семаглутид. То се предлага в две форми – перорална („Рибелсус“) и инжекционна („Оземпик“), като инжекционният разтвор е по-търсен за отслабване.

banner

От българската медицинска общност изрично подчертават, че медикаментите със семаглутид НЕ са регистрирани за отслабване в България. За разлика от други европейски държави и САЩ у нас те са одобрени единствено за лечение на възрастни с незадоволително контролиран захарен диабет тип 2.

Въпреки предупрежденията много българи без диабет ползват „магическите“ таблетки и инжекции за отслабване. Това поражда два значителни проблема.

Единият е, че повишеното търсене на медикаментите води до бързото изчерпване на наличните количества и недостиг в аптеките. Това е проблем за истински нуждаещите се от тях диабетици.

Проверка на вестник „Труд“ установява, че в страната ни се внасят 3 пъти над необходимото количество от тези медикаменти. Въпреки големия внос лекарствата не са налични в много аптеки.

Другият проблем е, че като всяко лекарство „вълшебните“ таблетки и инжекции за отслабване имат своите странични ефекти и могат да навредят на здравето

Най-честите нежелани последствия са стомашно-чревни неразположения като гадене, запек и диария. По-редките – панкреатит, жлъчни заболявания и диабетна ретинопатия.

Едно от основните опасения на учените е свързано с дългосрочното влияние на семиглутида върху хора без диабет. Отворен е и въпросът какво би се случило при рязко прекратяване на терапията, което е реална опасност на фона на недостига на лекарства. Някои изследователи предполагат, че внезапното спиране на лечението може да доведе до възвръщане на теглото, особено ако няма промяна в начина на живот.

Както вече стана ясно, предприемането на отслабване с лекарство за диабет е рисковано и опасно начинание

Наши утвърдени специалисти препоръчват естествено и трайно намаляване на апетита с Калорекс Апетин / Calorex® Apetin. Това е природен продукт, който е отличен съюзник срещу пристъпите на глад между храненията. Ефективна и безопасна алтернатива е на лекарствата за диабет, използвани за отслабване. Активната съставка във формулата е пиноленова киселина от ядки на Корейски бор. Всяка течна капсула съдържа 700 mg стандартизирана пиноленова киселина.

Приемът стимулира два пептидни хормона, които потискат глада. Това са холецисто-кинин [ССК] и глюкагон подобен пептид 1 [GLP1]. Те създават чувство на ситост и предпазват от излишен прием на калории.

На пазара у нас няма друг продукт, който да стимулира производството на ССК и GPL1 – обективните индикатори за ситост.

Не се наблюдават нежелани реакции. Няма противопоказания. Много добра поносимост и при продължителна употреба. Предлага се в аптеките в цялата страна и в онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

Сподели: