движение за отслабване

Една от първите стъпки, които предприемаме, когато не сме доволни от показателите на кантара е включването в ежедневието на повече движение за отслабване. И това несъмнено е правилен подход! Но за съжаление понякога единствено тази мярка може да не доведе до постигане на желания резултат. За да не се обезсърчавате, в следващите редове споделяме повече за комплексния подход за отслабване, който води към извайването на фигурата мечта.

Защо единствено спортът може да се окаже недостатъчен за отслабване?

През последните години темата за спорта и контрола върху теглото е особено актуална. Скорошни изследвания стигат до извода, че упражненията сами по себе си имат минимално въздействие върху загубата на тегло. Едно от тях е мета-проучване, според което отслабването при хора, които залагат само на тренировките е минимално, в сравнение с тези, които успоредно са правили упражнения и са намалили калорийния си прием. Друго проучване от 2018 г. стига до извода, че е малко вероятно хората, които се придържат към минималните препоръки за физическа активност, да се радват на значителни резултати при отслабване. Става въпрос за 150 минути умерена физическа активност или 75 минути интензивна физическа активност всяка седмица.

За да се постигне съществена загуба на тегло без диета, общият обем на упражнения трябва да бъде значително по-висок от минималните препоръчителни нива. По-конкретно, необходими са около 60 минути умерена физическа активност на ден за видимо отслабване.

banner

Ежедневното движение помага за запазване на дългосрочни резултати при отслабване

Разбира се, това не означава, че трябва да премахнем физическата активност от режима за отслабване. Спортът укрепва мускулатурата и засилва скоростта на метаболизма, тоест тялото изгаря повече мазнини в състояние на покой. Разчитането единствено на диета за отслабване ще намали мускулната маса заедно с телесните мазнини, забавяйки метаболизма. Ето защо е от съществено значение планът за отслабване да комбинира регулярна физическа активност и ограничаване на дневния калориен прием. Целта е да се постигне т.нар калориен дефицит – когато тялото изразходва повече калории, отколкото приемаме на дневна база.

Проучванията показват също, че физическата активност и упражненията имат значителен ефект за поддържане на постигнатия резултат след отслабване. Тази теза се доказва от изследване, чиито резултати показват, че участниците, изразходвали повече от 2500 калории седмично, поддържат значително по-дълго свалените килограми от участниците, които спортуват по-малко. Не на последно място физическата активност се свързва с редица ползи за здравословното и психическото състояние, включително превенция на диабет тип 2 и сърдечно-съдови заболявания.

Още една природна тайна за постигане на трайни резултати при отслабване

Калорекс / Calorex® е перфектното допълнение към балансираната диета и тренировъчния режим при отслабване. Изцяло природния продукт безпощадно топи мазнините и помага в борбата с излишните килограми. Той съчетава 2 мощни активни съставки – екстракт от Гарциния Камбоджа и хром пиколинат. Тази рационална комбинация гори мазнините и предотвратява повторното им образуване, намалява апетита и засилва метаболизма. Продуктът се свързва с ползи за регулиране на холестерола и кръвната захар. Безспорно предимства е, че има щадящо белтъчините действие и не води до загуба на мускулна маса. Приема се по 2 капсули дневно, 30 мин преди хранене, като за оптимални резултати се препоръчва продължителна употреба.

Сподели: