отслабване с кардио

Една от грешките при отслабване с кардио, която мнозина допускат е, че се разчита единствено на този тип активност за извайване на фигурата мечта. Вярно е, че кардио тренировките изгарят калории, но перфектния план за сваляне на килограми съдържа и други компоненти. В следващите редове споделяме най-добрия тренировъчен режим за отслабване, с който да започнете новата година и още нещо.

Отслабване с кардио – защо не е достатъчно?

Кардио тренировките, като бягане и колоездене, са отлични за изгаряне на калории и са важна част от плана с упражнения за отслабване. Но те работят най-добре в комбинация със силови тренировки и движения с ниска интензивност. Треньорите споделят, че хората са склонни да прекаляват с кардиото, защото са фокусирани върху краткосрочното изгаряне на калории, което изглежда доста обнадеждаващо. Но силовите тренировки също не са за подценяване. Те допринасят за изграждането и запазването на мускулната маса. При вдигане на тежести или изпълняване на упражнения със собствена маса, тялото изгаря мазнини, като същевременно поддържа мускулите.

Не бива да изключваме от ежедневието и физическите активности с ниска интензивност, като ходене и йога. Когато фокусът ни е изцяло върху ежедневни високоинтензивни тренировки, може да „стресираме“ тялото и то да започне да отделя повече кортизол. Когато нивата на този хормон са високи, задържаме мазнини и отслабването е по-трудно. Освен това интензивните тренировки повишават апетита и рискуваме да прекалим с приетите калории.

banner

И още една често допускана грешка

Експертите споделят, че прекаляването с тежестите също може да бъде опасно. В стремежа си да постигнат бърз резултат хората започват да тренират с прекалено тежки килограми, без да имат необходимата предварителна подготовка. Това крие риск от контузия и неправилно изпълняване на упражненията. Важно е да започнете с тежести, които отговарят на индивидуалните ви нужди и постепенно да увеличавате килограмите при силовите тренировки. За да бъдат пълноценни резултатите от практикуването на двигателна активност, не забравяйте да дадете на тялото необходимото време за възстановяване. Важно е да не правите компромис със съня. И не на последно място – не гладувайте! За да отслабваме, трябва да сме в калориен дефицит, но това не означава да се лишаваме от важни за организма хранителни вещества. Все пак, за да имаме енергия за тренировки, трябва да хапваме добре. Препоръчват се балансирани диети, които да наблягат на плодовете, зеленчуците, пълнозърнести храни, протеин и полезни мазнини, в умерени количества.

Природен продукт дава необходимия тласък на организма в борбата с килограмите

За трайни резултати при отслабване спокойно може да се доверите на Калорекс / Calorex® – натуралното допълнение към здравословния тренировъчен и хранителен режим. Продуктът безпощадно топи мазнините и помага в борбата с излишните килограми. Мощният ефект се дължи на рационалната комбинация от 2 активни съставки – екстракт от Гарциния Камбоджа и хром пиколинат. Това съчетание гори мазнините и предотвратява повторното им образуване, потиска апетита и засилва метаболизма. Продуктът има положителен ефект и за регулиране на холестерола и кръвната захар. Безспорно предимство е, че щади белтъчините и не води до загуба на мускулна маса. Приема се по 2 капсули дневно, 30 мин преди хранене, като за оптимални резултати се препоръчва постоянство. Няма данни за противопоказания и нежелани ефекти.

Сподели: