намаляване на апетита

Естественото намаляване на апетита има много ползи за организма, като постигане на здравословно тегло, емоционален баланс и подобряване качеството на живот. Практиките за утоляване на вълчия глад са свързани основно с контрол над вида и количеството храна, което човек приема и промяна на някои нездравословни навици. Разберете повече за успешните начини, които могат да потиснат апетита и да доведат до неговото естествено намаляване по-надолу в статията.

Бавно хранене – метод за намаляване на апетита

Когато човек е гладен и с голям апетит, може да се „нахвърли“ на храната и да се нахрани прекалено бързо. Това означава, че вероятно ще отхапвате по-големи хапки и ще приемате повече калории като цяло. Затова и според едно проучване бавното хранене може да повлияе на ендокринната система и нивата на двата хормона на глада в кръвта – лептин и грелин. Те активно участват в регулиране на апетита и съответно за поддържането на теглото.

Добавяне на повече протеин към диетата ще доведе до намаляване на апетита

Повишеното количество протеин, може да увеличи чувството на ситост и да намали хормона на глада – грелин. В едно проучване включващо 20 човека с наднормено тегло или затлъстяване се прави следния извод. Хората, които се хранят с яйца (високо съдържание на протеини), вместо зърнени храни (с по-малко протеини) за закуска, изпитват повишено чувство за ситост и намаляване на апетита. Достатъчно количество протеин може да се набави от животински източници като яйца и месо, както и от растителни такива – боб и грах.

banner

Прием на достатъчно количество вода за намаляване на апетита

Недостатъчният прием на вода води до дехидратация, при което централната нервна система реагира с усещане за глад, а не за жажда. Затова и приема на 1,5 – 2 литра дневно би довело до намаляване на апетита. Едно изследване показало, че 22% от хората които приемали по 2 чаши вода непосредствено преди хранене, се хранили по-малко, в сравнение с тези, които не го правили. Изследователите смятат, че около 500 мл вода преди хранене може да изпрати сигнали за ситост до мозъка.

Достатъчно количество сън – мярка за естествено намаляване на апетита

Проучвания показват, че липсата на сън може да повиши нивата на хормона на глада, а така да се повиши апетита и да се стигне до прекаляване с храната. Освен това будуването през нощта увеличава желанието за консумиране на мазни и сладки храни. Според Центъра за контрол и превенция на заболяванията, възрастните се нуждаят от 7 – 9 часа сън, което от своя страна ще доведе до секреция на оптимално количество лептин и ще се намали апетита.

Природно средство за намаляване на апетита с доказан ефект

За намаляване на апетита по здравословен начин, може спокойно да се доверите на Калорекс Апетин / Calorex Apetin. Това е специално разработен природен продукт насочен в посока за потискане на глада и изгаряне на излишните мазнини. Съдържа високопречистена пиноленова киселина, която стимулира два пептидни хормона – холецистокинин (ССК) и глюкагон подобен пептид 1 (GLP1). Те създават чувство за ситост и предпазват от излишен прием на калории. Действието на продукта е насочено към две направления:

  • За намаляване количеството храна по време на основното хранене
  • За намаляване приема на допълнителна храна между основните хранения

За постигане на оптимални резултати се препоръчва продължителен прием. Можете да го намерите в аптечната мрежа в страната или да го поръчате онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg, където често има атрактивни и изгодни промоции.

Сподели: