здравословно отслабване

Постигането на здравословно отслабване по естествен начин не винаги означава спазване на строга диета или следване на фитнес програма. Прекомерното физическо натоварване и лишаване от необходимите за организма нутриенти, могат да доведат до неговото изтощаване.

За да отслабнете здравословно е необходимо да промените начина си на живот като цяло. Започнете с изграждане на здравословни модели на хранене, движете се редовно, опитайте се да сте спокойни и да не предизвиквате на тялото допълнителен стрес. Направете всичко това, като се настроите позитивно за постигане на целта.

Може би забързаното ежедневие ви кара да си мислите, че нямате достатъчно време за себе си и ви е трудно да откриете начин за достигане на „златната среда“? По надолу можете да прочете как да се случи това в няколко лесни стъпки.

Приемете здравословното отслабване като ангажимент

Едно от основните неща за постигане на резултат е да се поставят ясни цели. Ако имате някакъв здравословен проблем – сърдечни заболявания, диабет, високо кръвно налягане и др., можете да си поставите дългосрочна цел, като например да отслабнете здравословно с 10 кг и да държите в норма кръвното налягане.

Ако пък обичате да си похапвате сладки неща, да се храните късно вечер и да стоите дълго време пред телевизора, можете да си поставите краткосрочна цел. Нейната задача ще бъде свързана с това да се опитате да си създадете здравословни навици. Можете да увеличите приема на вода, вместо сладки газирани напитки, да хапнете зеленчук за вечеря и да не стоите пред телевизора, а да се разходите за 15 минути.

Водете си хранителен дневник

Можете да записвате всичко, което сте консумирали като храна и напитки. Вижте дали има някакви обстоятелства, заради които по-трудно успявате да се храните със здравословна и разнообразна храна, както и дали се движите достатъчно през деня. Имайте предвид, че всеки е различен, изпробвайте различни неща и намерете правилните за вас. Трябва те да ви доставят удоволствие, за да може да се превърнат в начин на живот. Когато сте разбрали, кои са благоприятните условия за вас и сте готови да ограничите вредните навици, вече се намирате в правилната посока за здравословно и естествено отслабване.

Физическата активност като метод за постигане на здравословно отслабване

Редовната физическа активност осигурява незабавни и дългосрочни ползи за здравето като подобрява качеството на съня и регулира високото кръвно налягане. Движението като цяло е един много полезен инструмент за управление на теглото. Ако нямате възможност да ходите на фитнес или групови тренировки и сте с наднормено тегло, ходенето е страхотен вариант за вас. Скорошно проучване показва, че хората, които извървяват 8200 стъпки на ден, са по-малко склонни да затлъстяват, да страдат от тежко депресивно разстройство и от други хронични здравословни състояния.

Хапвайте разнообразно, отслабнете здравословно

Не бройте постоянно калориите си, просто се хранете разнообразно и не изключвайте жизненоважни хранителни вещества от менюто си. Това може да повлияе негативно на метаболитните процеси в тялото ви. Можете да създадете по-нискокалорични версии на ястията, които обичате. Например, вместо бял ориз, можете да опитате рецепта, която е 50/50 – ориз и карфиол.

Дар от природата за отслабване по естествен и здравословен начин

Отслабването по естествен и здравословен начин включва рационално хранене, физическа активност и добре проучени природни продукти, които подпомагат биохимичните процеси за регулиране на теглото. Такъв продукт от природата е Калорекс / Calorex®, който специалистите препоръчват за намаляване на телесното тегло, без гладуване и без да се наблюдават странични действия, като може да се приема продължително време. Успехът му се дължи на комбинацията от две взаимно допълващи се съставки – 500 mg екстракт от Garcinia Cambogia (hydroxycitrate) и 100 μg хром пиколинат. Приемът му спомага за изгаряне на натрупаните мазнини, най-вече върху корема и талията, ускоряване на метаболизма и потискане на апетита. Препоръчва се да се комбинира със здравословен хранителен и двигателен режим.

Можете да го намерите в аптеките в страната. Поръчайте го онлайн и следете за актуални промоции в електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Сподели: