физически упражнения

Ако сте си поставили за цел да свалите излишните килограми – не пропускайте да включите в режима си физически упражнения. В тази статия ще ви дадем идеи за интересни активности, улесняващи отслабването.

Физическите упражнения са едни от ефективните и приятни методи за контрол над телесното тегло

Американско проучване показва, че 70% от потребителите изтъкват извършването на физически упражнения като ефективен и предпочитан начин за регулиране на теглото. Учени от Харвардското медицинско училище в Бостън констатират, че увеличаването на физическата активност води до 30% по-голям шанс за успешно отслабване.

Физическите упражнения има множество положителни ефекти върху здравето. Спортът поддържа сърдечно-съдовата ни система, ускорява метаболизма и подпомага здравословното отслабване. Редовните упражнения забързват метаболизма в продължение на 8 часа след всяка тренировъчна сесия.

Движението подпомага отслабването, а за спортуващия човек е нужно и да се придържа към здравословен хранителен режим. От значение е също правилният подбор на физическите упражнения. Прекалено изтощителните такива предразполагат трениращия да приема повече калории, което е предпоставка и за консумация на вредни храни. Дългите тренировки са неефективни и след тях периодът на възстановяване се удължава.

Можем ли да отслабнем бързо и здравословно?

В стремежа си да свалим излишните килограми не бива да забравяме, че това трябва да става постепенно. Бързото отслабване често е вредно за здравето. При ударното сваляне на мазнини, често губим и мускулна маса. Това се превръща не само в естетически, а и в здравословен проблем. Бързото отслабване крие рискове и от т.н. „йо-йо ефект“. При него сваленото тегло се възвръща отново за отрицателно време. Това се дължи на нездравословен начин на живот, липса на физическа активност и връщане към вредните хранителни навици.
Всеки добър тренировъчен план залага на плавното отслабване чрез подходящ хранителен режим и ефективни физически упражнения.

Физическите упражнения са необходимата стъпка към здравословното отслабване

При избора на подходящи физически активности е нужно да обърнем внимание на няколко фактора. Сред тях са здравословното ни състояние, целта на отслабването и собствените ни преференции относно физическата активност. Не на всеки допадат тренировките с тежести, както и не всеки предпочита кардио упражненията. Балансираният тренировъчен режим обаче, е необходимо да включва умерено количество и от двете активности.

С умерено натоварване и сравнително лесни са изпълнение, но пък с голям ефект, са аеробните физически упражнения. Според специалистите, те са и тези с най-голям ефект при отслабване. При този тип упражнения мазнините, натрупани в мастните депа, започват да се изгарят интензивно, половин час след началото на тренировката. Друго предимство на аеробните упражнения е, че влияят благоприятно върху сърдечно-съдовата и дихателната система.

Сред аеробните упражнения влизат плуване, джогинг, ходене пеша, каране на колело. Ако посещавате фитнес е добре да ползвате пътека, крос тренажор и велоаргометър.

Две активности се открояват като най-предпочитани сред хората, желаещи да свалят излишните килограми

• Джогинг (или по-ниско по интензитет бягане) – един от най-ефективните аеробни физически активности, чрез които най-бързо организмът изгаря излишните калории. Бягането тренира едновременно всички основни мускулни групи в тялото. Тъй като при джогинг, кислородът, който тялото консумира е в по-високи количества и изразходваните калории ще бъдат повече.

• Колоездене – хората, които не са привърженици на тичането могат да се насочат към карането на колело. При него се наблюдава висок разход на калории, както и добра мускулна тренировка.

Специалисти от Шотландия са открили изключително приятен начин, който помага на представителите на силния пол да свалят излишните килограми

Според шотландско проучване, футболът е чудесно средство, позволяващо на мъжете да се избавят от излишното тегло. В изследването се включват 374 любители на футбола, които се подлагат на програма, траеща 12 седмици. Програмата се състои от тренировки, извършвани в местен клуб по футбол. Установява се, че след една година трениращите мъже са свалили 5 кг, като едновременно с това са успели да запазят и постигнатото тегло. На взелите участие в проучването – 848 души, са предложени препоръки за следване, свързани с придържането към здравословното хранене. Също са им предложени и такива, подпомагащи контрола над теглото. Установено е още, че телесната маса на почти половината от участниците, се е понижила с най-малко 5% в рамките на 12 месеца след проучването.

Комбинирайте физически упражнения с ефективно природно средство за здравословно отслабване

Приемът на природния продукт Калорекс / Calorex® е препоръчителен, когато искаме да влезем във форма и да поддържаме доброто си здраве. Калорекс е надеждният помощник на всеки, който се стреми към ефикасно и здравословно отслабване. Калорекс съдържа 500 mg екстракт от Гарциния Камбоджа (хидроксицитрат) и 100 mcg хром пиколинат.

Хидроксицитратът намалява количеството мазнини чрез увеличаване на изгарянето и потискане на синтезата им. Има щадящо белтъчините действие, тъй като избирателно изгаря мазнините. Потиска апетита и увеличава основната обмяна. По тези механизми помага за лесно отслабване, без драстично намаляване количеството на консумираната храна. Хромът играе важна роля при метаболизма на въглехидратите и мазнините и е незаменим коректор на инсулина. Недостигът на хром води до намаляване на термогенезата и увеличаване синтезата на мазнини. Недостигът на хром причинява функционални смущения в центъра на апетита и предизвиква “фалшиво” чувство на глад. Хром пиколинатът намалява телесното тегло като потиска апетита и засилва основната обмяна.

След употребата на Калорекс в продължение на 8 седмици, теглото намалява с над 5 кг. Приема се по 1 капсула 2-3 пъти дневно, до един час преди хранене.

Сподели: