витамини за отслабване

Добре е да сме наясно, че не съществува метод за мигновено отслабване, но приемът на някои витамини може да подпомогне процеса. Свалянето на килограми се осъществява чрез комбинация от усилия, чиято крайна цел е да изгорим повече калории, отколкото приемаме. Самата концепция е проста, но осъществяването й не е. На практика това е работа на пълен работен ден – механизмите включват проследяване на храненето, включване на повече кардио и тренировки с тежести, пиене на достатъчно вода, качествен сън и управление на стреса.

Но нито една от тези стратегии за отслабване няма да работи, ако тялото ни не функционира правилно. За да бъдат ефективни всичките ни системи, трябва да осигурим на организма необходимите хранителни вещества, включително витамини. Вижте кои 5 си струва да си набавите още сега!

Витамин Д – един от най-важните витамини за отслабване

Дефицитът на витамин Д се свързва с лошо метаболитно здраве, нарушена инсулинова чувствителност и промени в нивата на хормона, който определя нашите нива на глад – лептин. Ако не получаваме оптимални количества витамин Д, рискуваме да не изгаряме достатъчно калории, както и потенциално да консумираме повече храна. А това определено не е идеалната комбинация за отслабване! Най-добрият източник на витамин Д са слънчевите лъчи, но това невинаги е достатъчно. Хранителните продукти, богати на витамина, включват мазна риба, яйчен жълтък и млечни продукти.

Цинк

За начало, цинкът подпомага метаболизма на въглехидратите и мазнините, превръщайки ги в използваема енергия. Може също така да играе роля в запазването на чистата мускулна маса. Колкото повече мускулна маса имате, толкова повече калории изгаряте в покой. Щитовидната жлеза също се нуждае от цинк, за да участва в производството на хормони, което е важно за метаболизма. Цинкът се съдържа в пилешкото месо, червеното месо, овесените ядки и трици.

Магнезий

Напоследък магнезият става все по-популярен, което се дължи отчасти на връзката му с релаксацията и съня – две неща, които са необходими за здравословна загуба на тегло. Той също така играе роля в преработката на храната и превръщането й в енергия. Ниските нива на магнезий са свързани с повишено възпаление, което може да допринесе за наддаване на тегло. Магнезий се съдържа в тиквените семки, бадеми, какао, авокадо и черен боб.

Витамин В12 – още един от полезните витамини за отслабване

Витамин В12 има важна роля за метаболизирането на мазнините в черния дроб. Някои изследвания показват, че ниските нива на витамин B12 в тялото всъщност допринасят за наддаване на тегло и затлъстяване. От дефицит на витамин В12 е възможно да страдат хората, които се придържат към веган или вегетарианска диета, защото най-добрите източници на витамина са животинските продукти, като говеждо месо и риба.

Йод

Този често подценяван микроелемент е от съществено значение за правилната функция на щитовидната жлеза. Тя е отговорна за производството на няколко хормона и контрола на метаболизма. Без подходяща консумация на йод, неадекватното производство на хормони може да доведе до наддаване на тегло. Интересното е, че преработените храни обикновено съдържат йодирана сол, така че е необичайно да имате дефицит на йод, ако консумирате такива. Йод се съдържа още в морските дарове като риба тон, стриди и скариди, морски водорасли, яйца и мляко.

Витамини за отслабване и още нещо

Перфектно допълнение към режимите за отслабване е Калорекс /Calorex®. Това е изцяло природното средство, което безпощадно гори мазнините в областта на корема и талията. Комбинацията от двете активни съставки – екстракт от Гарциния Камбоджа и хром пиколинат, изгаря мазнините, предотвратява повторното им образуване, потиска апетита и засилва метаболизма. Освен в отслабването, продуктът помага за нормализиране на кръвната захар и холестерола. Приема се по 2 капсули дневно, 30 мин преди хранене. Оптимални резултати се наблюдават при продължителна употреба (минимум 3 месеца) в комбинация с повишена двигателна активност и режим на хранене. Изцяло природният състав гарантира високия профил на безопасност. Търсете в аптеките и електронен магазин Момо – www.momo.bg.

Сподели: