вода за отслабване

Пиенето на чаша вода преди хранене може да се окаже успешна стратегия за потискане на апетита и отслабване според диетолозите. За свалянето на килограми не бива да разчитаме на чудеса. По-добър резултат дава изграждането и придържането към навици, които помагат да се храним съзнателно и здравословно. Един страхотен трик, който си струва да опитате, е изпиването на една чаша вода около 20-30 мин преди сядане на масата. Тази хитринка потиска чувството на глад и се счита, че намалява количеството на приетите калории при хранене. Тъй като хидратацията на тялото е от съществено значение за регулиране на метаболизма, се препоръчва течности да се приемат на всеки час през деня. Проучвания по темата са доказали, че хората на диета, които пият половин литър вода преди хранене, свалят повече килограми от тези, които не го правят. В следващите редове споделяме повече за ползите от този навик.

Вода на гладно за потискане на апетита и отслабване

Пиенето на вода преди хранене не води директно до сваляне на килограми, но създава леко усещане за ситост, което помага да се храним по-съзнателно без да преяждаме. В допълнение, някои експерти по дълголетие, като д-р Висенте Мера, предполагат, че избягването на пиенето на вода по време на хранене помага за подобряване на храносмилането, защото по този начин се предотвратява разреждането на храносмилателните ензими. По-удачен вариант е течностите да се приемат половин час преди хранене или около час след ставане от масата.

Намалява усещането за подуване

Пиенето на вода на гладно, освен за регулиране на чувството за глад и ситост, може да се окаже от полза и срещу подуване на корема. Когато течностите се приемат заедно с храната, е възможно храносмилателния процес да се затрудни. Макар да изглежда, че храната се поема по лесно, всъщност се постига точно обратния ефект – храносмилателните сокове и ензими се разреждат, а стомахът се подува. Когато пием вода 30 минути пред хранене, даваме сигнал на стомаха да се задейства и подпомагаме храносмилането. За да сме сигурни, че усвояваме оптимално хранителните вещества, не бива да пием вода и веднага след хранене. Вместо това се препоръчва да изчакаме един час, за да може тялото да обработи приетата храна.

Природен продукт помага в борбата с повишения апетит

Към навиците, които помагат за понижаване на апетита, като пиенето на вода преди хранене, може да прибавим и приемът на Калорекс Апетин / Calorex® Apetin. Това е изцяло природен продукт с активна съставка пиноленова киселина от ядки на Корейски бор (700 mg във всяка капсула). Ядките на този вид бор съдържат 40 пъти повече пиноленова киселина, отколкото други борови ядки! Приемът на натуралното средство стимулира два пептидни хормона, които потискат глада. Това са – холецистокинин [ССК] и глюкагон подобен пептид 1 [GLP1]. Те създават чувство на ситост и предпазват от излишен прием на калории и преяждане.

На пазара у нас няма друг продукт, който да стимулира производството на ССК и GPL1 – обективните индикатори за ситост.

Продуктът е не само ефективен, но и напълно безопасен. Не се наблюдават нежелани реакции. Няма противопоказания. Много добра поносимост и при продължителна употреба. Предлага се в аптеките в цялата страна и онлайн в електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

Сподели: