отслабване с чай

Въпреки че точният механизъм на действие при отслабване с чай не е напълно изяснен, има данни, че консумацията на тази напитка спомага за сваляне на излишните килограми. В следващите редове споделяме какво ни е известно по темата към момента.

Ползи за организма от отслабване с чай

Ако замените висококалоричните напитки с добавени захари и сметана, като мока или горещ шоколад, с чай, то вероятно ще намалите общия калориен прием за деня и отслабването ще бъде по-лесно.

Но учените вярват, че има още една причина, която прави топлата напитка отлично средство за сваляне на килограми. Някои чайове съдържат растителни съединения, наречени катехини. Те подобряват функцията на метаболизма като стимулират тялото да разгражда мазнините по-бързо и да изгаря повече калории. Катехините притежават мощни антиоксиднатни свойства, което обяснява множеството здравословни ползи за организма от редовната консумация на чай. Има доказателства, че пиенето на две-три чаши чай дневно понижава риска от преждевременна смърт, сърдечни заболявания и диабет тип 2.

banner

Зелен чай – най-подходящата напитка за отслабване

Разнообразието от чайове е голямо, но някои съставки са по-ефективни по отношение на отслабването спрямо други. Зеленият чай е най-добре познатият сорт, когато говорим за отслабване. Има редица проучвания подкрепящи тезата, че тази напитка с леко нагарчащ вкус помага в изгарянето на мазнини. Например изследване, проведено сред 1200 участници от Тайван, установява, че тези, които пият поне 2 чаши зелен чай на ден в продължение на 10 години, имат по-нисък процент телесни мазнини и по-малка талия. Това проучване открива положителна зависимост между консумацията на напитката и теглото, но не обяснява каква е причината за нея. Предполага се, че положителният ефект се дължи на комбинацията от кофеин и специален вид катехин, наречен епигаллокатехин галат (EGCG). Тези две съставки на зеления чай взаимно подсилват действието си, защото е необходима стимулация на нервната система за оптимални резултати при отслабване. Освен това има хипотеза, че EGCG в зеления чай действа специално върху мастните клетки, като инхибира образуването им.

Природно средство, което допълва перфектно всеки режим за отслабване

Калорекс/Calorex® е напълно натурален продукт, който топи мазнините в областта на корема и талията. Мощният ефект се дължи на рационалната комбинация от природни съставки с високо качество – екстракт от Гарциния Камбоджа и хром пиколинат. Освен, че подпомага изгарянето на мазнини, продуктът възпрепятства повторното им образуване. Има благоприятно действие и за потискане на апетита, стимулиране на метаболизма и спомага за овладяване нивата на холестерола и кръвната захар. Безспорно предимство на продукта е щадящото белтъчините действие. Дозировката е 2 капсули дневно, 30 минути преди хранене. За постигане и поддържане на добри резултати се препоръчва дълговременна употреба. Няма данни за странични реакции и противопоказания.

Сподели: