палео диета

Палео диетата е един от най-популярните хранителни режими за отслабване. Тя се основава на начина на хранене на предците ни, които са разчитали основно на ловните си способности и са се хранили главно с храни, които могат да се открият в естествен вид в заобикалящата ни природа. Това включва месо от тревопасни животни, яйца, качествени източници на омега-3 и омега-6 мастни киселини (риба), зеленчуци, плодове, ядки и семена.

Смята се, че палео диетата е един от най-близките до човешките потребности режими, които доставят нужната енергия и всички необходими за съществуването ни микро и макронутриенти. С други думи палео диетата представлява „завръщане“ към нашата генетична предопределеност.

Палео диета – здравословни ползи и ефект

Освен че с този хранителен режим се постига ефективно отслабване и поддържане на нормално телесно тегло, той се отличава и със забележителни здравословни ползи за организма. Това се дължи на тоталното изключване на всякакви преработени храни, бяла захар, рафинирани прости въглехидрати, зърнено-житни култури, бобови растения и дори млечни продукти.
Чрез палео диетата с лекота се постига забързване на метаболизма, подобряване на храносмилането, намаляване на възпаленията в организма, регулиране нивата на липиди в кръвта и подобряване на инсулиновата чувствителност. Освен това с този начин на хранене значително се повишава приемът на витамини, минерали и антиоксиданти.

banner

Усилване на ефекта от палео диетата

Най голям ефект от палео диетата се наблюдава при комбинация на режима с активен начин на живот и пълноценен сън. Това може да се постигне както с ежедневно ходене, така и със спортни занимания като тичане, планинско ходене и катерене, тренировки с тежести или със собствено тегло и др.

Стресът в ежедневието също е необходимо да се елиминира, защото той осуетява всякакви опити за поддържане на здравословен начин на живот и здравословно телесно тегло.

Когато един такъв здравословен хранителен режим се комбинира с природно средство, което стимулира горенето на мазнини, ефектът, който се постига, е умопомрачителен. Такъв продукт е Калорекс / Calorex®. Той съдържа високоефективна комбинация от две допълващи се съставки – екстракт от Гарциния Камбоджа и хром пиколинат. Начинът на действие на продукта е насочен към усилване на процеса на горене на мазнини по изцяло натурален начин, без да се налага гладуване. Най-голям ефект от приема на Калорекс се наблюдава именно при следване на здравословен хранителен режим в комбинация с умерени до интензивни тренировки, тъй като продуктът усилва тяхното действие.

Сред допълнителните ползи от приема на Калорекс са регулиране нивата на кръвната захар, потискане на апетита и увеличаване на обмяната на веществата. Това прави Калорекс едно от най-подходящите природни средства за постигане и поддържане на идеално телесно тегло.

Сподели: