плосък и стегнат корем

Сдобиването с плосък и стегнат корем е трудна, но не и невъзможна задача. Днес ще ви го докажем, като ви запознаем с поредица от ценни препоръки в тази насока.

Трикове за оформяне на плосък и стегнат корем

Спете достатъчно

Може и да ви звучи странно, но е доказано, че пренебрегването на съня повишава с около 70% риска от трупане на мазнини по корема. Причината за това е следната: недостигът на сън намалява производството на лептин – хормонът, отговорен за чувството на ситост. В резултат гладът нараства неимоверно и шансовете за преяждане се увеличават многократно, а с тях и отлагането на мастни натрупвания по корема. Това обаче не е всичко. Лишаването от сън понижава синтеза на инсулин – хормонът, който регулира метаболизма на мазнините. От всичко казано дотук става ясно, че пълноценният сън е ключов фактор за сдобиване с плосък корем.

Приемайте повече протеини

Белтъчините са пръв помощник по пътя към мечтаната фигура и плоският и стегнат корем в частност. Това си има своето логично обяснение – тялото използва повече калории за усвояването им, отколкото за мазнините и въглехидратите. Препоръчително е да включите в ежедневното меню източници на протеин, които да са бедни на мазнини. Примери за такива са пилешкото месо, рибата, морските дарове, лещата, фасулът и киселото мляко.

banner

Хранете се с мисъл

За да не попадате в капана на вредните храни, винаги мислете, преди да сложите нещо в устата си. Сложите край на емоционалното хранене и изключете от хранителния си режим сладките, мазното и пърженото. Наблегнете на храните, които ще ви помогнат да се отървете от мастните натрупвания в коремната област. Те включват банани, овесени ядки, кисело мляко, диня, краставици и варива.

Пийте повече вода

Когато тялото е дехидратирано, то складира вода. Това, от своя страна, води до натрупване на излишни мазнини в областта на корема. С оглед на казаното дотук е силно препоръчително да се приема достатъчно количество вода на ден.

Помощ от природата за по-плосък и стегнат корем

За постигане на оптимални резултати специалистите по хранене и диететика препоръчват редовно да се приема Калорекс/Calorex®. Този 100% натурален продукт е специално създаден, за да топи упоритите мазнини в най-проблемните области – корема и талията. Безотказното му действие се дължи на неговия рационален състав. Всяка капсула на Калорекс съчетава силата на екстракт от тропическия плод Гарциния камбоджа (хидроксицитрат) и биологично активна форма на хром (хидроксицитрат). Съставките взаимно допълват и усилват ефекта си. Съчетани са така че да увеличават изгарянето и да намаляват образуването на мазнини, да потискат апетита и да увеличават основната обмяна. При това имат щадящо белтъчините действие и са напълно безопасни. Калорекс има отлична поносимост и е подходящ за дълготрайна употреба. Дозира се по 2 капсули дневно, 30 минути преди хранене. За още по-добър ефект е желателно да се съчетае със спорт и подходящ хранителен режим.

Сподели: