Потискане на апетита – полезни трикове

Почти сигурно е, че без потискане на апетита опитът за отслабване е обречен на провал. Ето защо в настоящата статия ще се фокусираме върху онези малки хитринки, които ще ни помогнат да намалим количеството приемана храна.

Печеливши стратегии за потискане на апетита

Добре ухаещи ястия

Противно на логиката ястията, които миришат добре, ни карат да ги „щадим“ и да хапваме по-малко. Ето защо те са особено ефикасно средство за потискане на апетита и непременно трябва да присъстват по-често на трапезата ни.

По-бедна трапеза

Ядем най-напред с очите си и статистиката нееднозначно го потвърждава. Резултатите от скорошно изследване сочат, че когато стъкмим пищна трапеза сме склонни да преядем, поемайки два пъти повече храна от обикновено. Единственият начин за избягване на това кулинарно прегрешение и за потискане на апетита, е като се стремим да слагаме на масата само най-необходимото.

Повече вода

Пиенето на вода е изпитана стратегия за потискане на апетита. Жаждата често идва маскирана под формата на глад. Именно поради това следващия път сериозно трябва да се замислим, преди да посегнем към вилицата вместо към чашата с вода.

Топла храна

Научно доказано е, че консумирането на топла храна кара хормоните да изпращат по-бързо сигнал за ситост до мозъка, отколкото приемът на студени ястия. Това превръща току-що свалената от печката храна в наш верен съюзник за потискане на апетита и на всяка цена трябва да се възползваме от могъщата й сила.

Парченце шоколад

Хапвайки едно блокче шоколад за десерт, ще се противопоставим на нестихващия глад. Въпреки малките си размери късчето удоволствие ще увеличи серотониновите нива в кръвта и ще допринесе за потискане на апетита.

Измиване на зъбите

Почистването на зъбите след всяко хранено допринася не само за красивата ни усмивка, но и за потискане на апетита. Най-ефективни за овладяване на глада са пастите за зъби с мента или розмарин.

Отвличане на вниманието

Ако почувстваме внезапен глад, не бива да отваряме първата изпречила се пред очите ни кутия с шоколадови бонбони, а да се опитаме да го потушим с подходящи за целта дейности. Бързо ходене, бягане, каране на колело – на каквото и да се спрем, няма да съжаляваме, тъй като тези активности са чудесни за прогонване на кулинарни мисли и потискане на апетита.

Изпитаното природно средство за потискане на апетита

За да увеличим многократно ефектът от предложените хитринки, непременно трябва да заложим на Калорекс Апетин/Calorex® Apetin. Както подсказва наименованието на този натурален продукт, той е специално разработен за потискане на апетита. Тайната на безотказното му действие се дължи на активната съставка пиноленова киселина, извлечена от ядки на Корейски бор. Прецизно дозирана и пречистена до съвършенство, тя спомага за стимулиране на хормоните, които потискат глада. В резултат усещаме ситост и приемаме значително по-малко калории. За постигане на оптимален ефект се препоръчва приемът на Калорекс Апетин да се съчетае с редовна физическа активност и придържане към здравословен хранителен режим. Продуктът има отлична поносимост, напълно безвреден е и е подходящ за дълговременна употреба.

borola

Може също да харесате