техники за потискане на апетита

Почти сигурно е, че без използването на техники за потискане на апетита, опитът за отслабване е обречен на провал. Ето защо в публикацията ще се фокусираме върху онези малки хитринки, които ще ни помогнат да намалим количеството приемана храна.

Печеливши техники за потискане на апетита

Добре ухаещи ястия

Противно на логиката ястията, които миришат добре, ни карат да ги „щадим“ и да хапваме по-малко. Ето защо те са особено ефикасно средство за потискане на апетита и непременно трябва да присъстват по-често на трапезата ни.

По-бедна трапеза

Ядем най-напред с очите си и статистиката нееднозначно го потвърждава. Резултатите от скорошно изследване сочат, че когато стъкмим пищна трапеза сме склонни да преядем, поемайки два пъти повече храна от обикновено. Единственият начин за избягване на това кулинарно прегрешение и за намаляване на апетита, е като се стремим да слагаме на масата само най-необходимото.

Топла храна

Консумирането на топла храна кара хормоните да изпращат по-бързо сигнал за ситост до мозъка, отколкото приемът на студени ястия. Това превръща току-що свалената от печката храна в наш верен съюзник за потискане на апетита.

Парченце шоколад

Хапвайки едно блокче шоколад за десерт, ще се противопоставим на нестихващия глад. Въпреки малките си размери късчето удоволствие ще увеличи серотониновите нива в кръвта и ще допринесе за контролиране на апетита.

Измиване на зъбите – сред необичайните, но работещи техники за потискане на апетита

Почистването на зъбите след всяко хранене допринася не само за красивата ни усмивка, но и за потискане на апетита. Най-ефективни за овладяване на глада са пастите за зъби с мента или розмарин.

Отвличане на вниманието

Ако почувстваме внезапен глад, не бива да отваряме първата изпречила се пред очите ни кутия с шоколадови бонбони. Нужно е да се опитаме да го потушим с подходящи дейности. Бързо ходене, бягане, каране на колело – на каквото и да се спрем, няма да съжаляваме. Тези активности са чудесни за прогонване на кулинарни мисли и потискане на апетита.

Изпитано природно средство за усилване на ефекта от предложените техники за потискане на апетита

За да увеличим многократно ефекта от изброените хитринки, непременно трябва да заложим на Калорекс Апетин/Calorex® Apetin. Както подсказва наименованието на този натурален продукт, той е специално разработен за потискане на апетита. Тайната на безотказното му действие се дължи на активната съставка пиноленова киселина от ядки на Корейски бор. Прецизно дозирана и пречистена до съвършенство, тя спомага за стимулиране на хормоните, които потискат глада. В резултат усещаме ситост и приемаме значително по-малко калории. За постигане на оптимален ефект се препоръчва приемът на Калорекс Апетин да се съчетае с физическа активност и здравословен хранителен режим. Продуктът има отлична поносимост, напълно безвреден е и е подходящ за дълговременна употреба.

Сподели: