проблеми при наднормено тегло

Проблеми при наднормено тегло – те могат да са толкова много. Обществото ни е застаряващо, но е и затлъстяващо, а за съжаление, последствията от затлъстяването могат да бъдат съкрушителни. Сигурно се питате “Защо?”. Отговорът е прост – наднорменото тегло е свързано с по-кратка продължителност на живота. А, това е така, защото ако процентът на телесните мазнини е твърде висок, рискът от вторични заболявания се увеличава значително.

Хората с проблеми при наднормено тегло е важно да посещават профилактично своя лекар, заради по-голямата вероятност от поява на вторични заболявания. Въпреки това, най-важният компонент от терапията за хора с наднормено тегло, е загубата на такова. Това ще намали сериозни последици за здравето ви и ще повиши продължителността на живота.

Проблеми при наднормено тегло, които са възможни

Последиците за здравето от затлъстяването са различни и могат да варират, в зависимост от степента на засегнатост и други предишни заболявания.

Сърдечно-съдови заболявания – поради продължително високите нива на липиди в кръвта се образуват отлагания по кръвоносните съдове. А, получените усложнения, понякога могат да бъдат и животозастрашаващи. Те включват високо кръвно налягане, тромбоза, белодробна емболия, както и проблеми с кръвообращението, които може да доведат до инфаркт или инсулт.

Диабет тип 2, защото затлъстяването и захарната болест, често вървят ръка за ръка. Тези, които страдат и от двете заболявания, са изложени на по-висок риск от усложнения. А, комбинацията от затлъстяване и високи нива на кръвната захар се нарича метаболитен синдром.

Синдром на сънна апнея – поради високото телесно тегло, може да имате затруднено дишане, докато спите. Ако през нощта се будите и сънят ви не е спокоен, а през деня сте уморени и не толкова продуктивни, посетете вашия лекар, защото това може да се дължи на по-високото телесно тегло.

Омазнен черен дроб – в случай, че той е омазнен, вече не може да изпълнява многобройните си задачи. А, това от своя страна, може да доведе до намалена работоспособност, кървене и макар рядко, до остра чернодробна недостатъчност. Рискът от омазняване на черния дроб се увеличава значително при редовен прием на алкохол.

Когато става дума за проблеми при наднормено тегло, то не можем да прескочим и остеоартрита. Завишеното натоварване на ставите води до износване, особено на коленните и тазобедрените. Камъните в жлъчката също се появяват, когато нивата на холестерол в кръвта са високи и мазнините се струпват заедно в жлъчните пътища и мехур. Там, камъните могат да доведат до силна коремна болка.

Проблеми при наднормено тегло има както при жените, така и при мъжете. При първите, ако нивата на андроген се повишат, то това може да доведе до прекомерно окосмяване по тялото, акне и менструални смущения. А, при силния пол – ако нивата на естроген се повишат, то това може да доведе до еректилна дисфункция.

Освен това, рискът от хирургични усложнения по време на операции, се увеличава при хора с наднормено тегло. Ето защо, някой операции не могат да бъдат извършвани, ако имате твърде високо тегло и лекарите препоръчват да отслабнете преди самата интервенция.

Проблеми при наднормено тегло – забравете за тях!

Както споменахме е възможно възникване на множество проблеми при наднормено тегло. Ние съветваме да се поддържате във форма, а специалистите – препоръчват прием на Калорекс / Calorex®. Продуктът е подходящ при всеки хранителен или тренировъчен режим за отслабване. Изцяло натурален, той допринася за намаляване на телесното тегло без странични ефекти. Двете съставки, които съдържа, а именно – Гарциния Камбоджа и хром пиколинат, подобряват работата на метаболизма и насърчават изгарянето на мазнините, предотвратявайки повторното им образуване. А, за най-добър ефект, приемайте по 2 капсули дневно, задължително 30 минути преди хранене.

Може да откриете продукта в аптечната мрежа в страната или да посетите и поръчате на най-добри цени от сайта на електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

Сподели: