затлъстяване деца

Преди се е смятало, че нашите деца не са застрашени от негативните последици на опасното затлъстяване. Причините за това са били две. Първата, че в миналото проблемът с детското затлъстяване не е бил дори наполовина толкова сериозен, колкото е в наши дни. Втората, че е нямало данни за влиянието, което оказва прекомерното натрупване на мастна тъкан върху по-нататъшното здраве на малчуганите.

Науката вече е достатъчно напреднала и е ясно, че детското затлъстяване крие редица опасности. Специалистите дават ясни прогнози за това какви здравословни проблеми биха могли да застигнат засегнатите деца в по-късна възраст.

Затлъстяване при деца – здравни рискове и дългосрочни последствия

Има голяма вероятност децата със затлъстяване да останат такива и в зряла възраст. Това ги прави предразположени към редица здравословни проблеми. Ето и основните дългосрочни последствия:

banner
 • диабет тип 2
 • висок холестерол (хиперхолестеролемия)
 • атеросклероза
 • високо кръвно налягане (хипертония)
 • жлъчно-каменна болест (холелитиаза)
 • стеатоза (омазнен черен дроб)
 • ортопедични проблеми
 • синдром на хиповентилация (задух, лесна уморяемост, много нисък толеранс към физическо натоварване)

Начини за трайно намаляване на дългосрочния здравен риск при деца, които страдат от затлъстяване

Постигането на здравословно тегло е основната крачка към подобряване здравето на децата със затлъстяване и трайно намаляване на риска от здравословни проблеми в бъдеще. Важно е да се има предвид, че борбата за сваляне на излишните килограми при малчуганите, трябва да започне още от ранна възраст. Нужно е да се хранят здравословно и балансирано. Препоръчително е да приемат по-малко сол, наситени мазнини, трансмазнини и добавени захари. Желателно е да консумират повече плодове и зеленчуци. Добре е да се движат повече и да спортуват.

Надеждна природна помощ за деца със затлъстяване

Процесът на отслабване при децата със затлъстяване може да се подпомогне с помощта на качествените природни продукти с марка Калорекс:

 • Калорекс/Calorex®
 • Калорекс Апетин/Calorex® Apetin
 • Калорекс КЛА/Calorex® CLA

Всеки един продукт от продуктовата линия Калорекс съдържа добре проучени и доказано ефективни съставки. Те благоприятстват поддържането на здравословен режим на хранене и влизането във форма. Приемът на продуктите има благоприятен ефект при изгаряне на мазнините, потискане на апетита, сваляне на излишните килограми и поддържане на здравословно тегло.

Освен че са ефективни, продуктите от фамилия Калорекс са напълно безвредни. Няма данни за странични реакции. Имат отлична поносимост и са подходящи за продължителен прием. Добре е дозировката да бъде определена от лекар според индивидуалните нужди на детето.

Гамата продукти Калорекс са налични в страницата на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg, в магазини „Здраве и природа“ и в аптеките в цялата страна. Съотношението цена-качество е перфектно!

Сподели: