против напълняване

На всеки човек, водещ борба с излишните килограми, са му нужни работещи стратегии против напълняване по празниците. Ако и вие вървите по пътя на отслабването – ето как да се наслаждавате на празниците без вина и качени килограми!

Не гладувайте преди празниците

Съветът на треньора и специалист по хранене Инес Субашка е да не се държите гладни преди празниците, само за да можете да хапвате всичко, което искате в празничната седмица. Според Субашка, най-прилаганите методи са намаляване на въглехидратите, по-малки порции или пропускане на основни хранения. „С подобни стратегии, ако все пак издържите седмицата с понижени калории и с липса на някой нутриент, точно за празника тялото ви ще е озверяло за достатъчно калории.”, подчертава тя. „Ограничението в предходните дни ще ви постави в губеща, а не печеливша позиция за празника. Тялото ви ще гладува за тези храни повече от всякога.”

Споделете целта си

Обгрижването на близките хора с голяма количество храна е традиционна балканска черта. И докато този жест е чист израз на любов, лесно може да се превърне и в неволна пречка за тези, които искат да отслабнат. За това най-доброто решение е да споделите целите си със своите близки и приятели. Нека знаят, че ще уважите техните кулинарни усилия, но все пак ще се придържате към диетата си.

banner

Против напълняване по празниците контролирайте порциите си

Големите, препълнени чинии са запазената марка на коледната трапеза. Освен гастрономическо удоволствие, те могат да ни осигурят и някой килограм в аванс. Не се лишавайте от любимите си празнични ястия, но все пак следете калорийния си прием. Опитвайте по малко от по-калоричните храни и заредете чинията си с повече зеленчуци. Можете да следвате и тази стратегия – напълнете половината си чиния с плодове и зеленчуци. 1/4 от нея с протеини, а останалата четвърт – със сложни въглехидрати. Този метод ви позволява да опитате от всичко, докато следите какво точно приемате.

Осигурете си време за движение

Дори и да не следвате обичайната си спортна рутина, си осигурете минутки за пълноценно движение. Празниците са време да се забавляваме с близките си хора. За това впрегнете въображението си и измислете интересни семейни игри или активности, в които да се включат повече хора. Ако не си падате по подобни занимания, просто се разходете сред природата. Ще свалите стреса, ще подобрите настроението си, а и ще изгорите някоя излишна калория.

Против напълняване по време на празниците усмирете силния апетит

Неконтролируемият апетит е виновник №1 за преяждане по време на празниците. Когато не можем да кажем стоп на глада, на помощ идва Калорекс Апетин/Calorex® Apetin. Продуктът е напълно натурално средство за естествено овладяване на силния апетит и подпомагане процеса на отслабване. Съдържа пиноленова киселина от ядки на Корейски бор. Активното вещество стимулира двата пептидни хормона, които потискат чувството за глад – холецисто-кинин [ССК] и глюкагон-подобен пептид 1 [GLP1]. Те създават чувство за ситост, като така предпазват от прием на излишни калории.

Продуктът спомага за намаляване на телесното тегло без строги лишения. Комбинира се идеално със здравословна диета и спорт. Не предизвиква странични ефекти.

Сподели: