Рецепти за топене на коремни мазнини

Прекомерното напълняване е причина хората да търсят рецепти за топене на коремни мазнини. Неглижирането на проблема крие риск от развитие на някои заболявания. В следващите редове разкриваме лесни стъпки за поддържане на здравословно тегло. Но първо нека да разгледаме видовете коремни мазнини.

Подкожна коремна мазнина

Това е мазнината, която се намира най-близо до повърхността на кожата. Този тип коремна мазнина се изгаря по-лесно с помощта на тренировки и не е задължително да крие риск от развитие на заболяване. Нежният пол има по-големи количества подкожни мазнини от мъжете.

Висцерална мазнина

Този тип мастна тъкан се складира в коремната кухина. Висцералната мазнина обгражда вътрешните органи като бъбреци, черен дроб, панкреас. Висцералните мазнини съдържат повече клетки, кръвоносни съдове и нерви отколкото подкожните. Висцералната мазнина крие риск от системно възпаление и от появата на хронично заболяване като диабет тип 2.

banner

Рецепти за топене на коремни мазнини – тайната е в ежедневните навици

  • Внимавайте с напитките
  • Не консумирайте преработени храни
  • Включете повече движение в ежедневието
  • Не забравяйте съня

Сладките напитки с добавена захар са излишни калории. Те нямат никаква хранителна стойност, но са свързани с натрупване на коремни мазнини. Повишената консумация на алкохол също води до покачване на килограми. Ако искате да отслабнете се препоръчва да замените тези напитки с вода в ежедневието си.

Сладкиши, бързи закуски, рафинирани зърнени продукти – всички те са свързани с по-голяма обиколка на талията. Добра алтернатива са сезонните плодове и тестените изделия от здравословни заместители като брашно от овес, лимец и ръж.

Редовната физическа активност може значително да намали количеството коремни мазнини. Опитайте да комбинирате аеробни дейности с ниска и висока интензивност заедно със силови тренировки, които доказано горят мазнините в талията.

Недоспиването може да бъде причина за натрупване на висцерални мазнини. Лошият сън е предпоставка за по-висок индекс на телесна маса (ИТМ). Изследвания наблюдават промени в теглото при хора, които спят по-малко от 7 часа на денонощие. Липсата на сън повишава нервното напрежение и може да бъде съпътствана с напълняване вследствие на стресово хранене.

В допълнение към изброените рецепти за топене на коремни мазнини можем да добавим диета с ниска консумация на въглехидрати. Това показва проучване, проведено сред 50 участници на средна възраст с наднормено тегло или затлъстяване. Изследователите установяват, че участниците, подложени на диета с високо съдържание на мазнини и силно ограничен прием на въглехидрати, губят повече коремни мазнини, отколкото тези, които са на диета с нисък прием на мазнини. Интересен е фактът, че двете диети са довели до приблизително еднаква загуба на обща телесна маса. Разликата е, че диетата с нисък прием на въглехидрати е дала по-добър резултат специално за свалянето на коремна мазнина, включително висцерална.

За сигурен ефект към тези рецепти за топене на коремни мазнини добавете…

Калорекс/Calorex® – изцяло природен продукт, който безотказно топи мазнините в областта на корема и талията. Мощният му ефект се дължи на рационалната комбинация на 500 mg екстракт от Гарциния Камбоджа (хидроксицитрат) и 100 mcg хром пиколинат. Хидроксицитратът увеличава изгарянето и потиска синтеза на мазнините, но в същото време има щадящо белтъчините действие. Потиска апетита и подобрява основната обмяна. Хром пиколинатът намалява телесното тегло като потиска апетита и засилва основната обмяна. Резултатът е видимо отслабване, особено в коремната област. За оптимален резултат се препоръчва продължителен прием – по 2 капсули дневно, 30 минути преди хранене.

Сподели: