отслабване резултати

Диетолози споделят, че след отслабване много хора не са удовлетворени от постигнатите резултати. Къде се разминават очакванията и реалността – разберете в редовете по-долу!

Сблъсък между високи очаквания и реални резултати след отслабване

Мнението на специалистите е, че причината за неудовлетворението на отслабващите се крие в свръхзавишените очаквания. Те са провокирани главно от нереалистични реклами, промотиращи режими за отслабване, които обещават бързи и лесни резултати. Такъв тип „опасни“ диети залагат на фалшивото убеждение, че отслабване и перфектна фигура могат да се постигнат с гладуване и без спортуване.

Разочарованието обаче, идва много скоро след започване на диетата. Отслабващите свалят килограми, но по вреден за здравето начин. Тъй като отслабването не е съчетано с физическа дейност, не се постигат задоволителни резултати относно фигурата. Със свалянето на тегло се губи и голямо количество мускулна маса. В резултат тялото изглежда отпуснато и далеч от очакваната „перфектна фигура“. След определен период от време започват да се изпитват всички негативни последствия от нездравословния режим. Постоянният глад и изтощението накрая надделяват, и отслабващите прекратяват диетата. Следва силно разочарование, спад в мотивацията за отслабване, завръщане към старите хранителни навици и покачване на теглото.

Поставяне на реалистични цели при отслабване

Трайното отслабване и извайването на красива фигура е постижима цел. Но в стремежа към достигането ѝ няма място за краен перфекционизъм и прекалено високи очаквания. Затова съветът на повечето специалисти към хората, които искат да отслабнат, е да си поставят по-малки, но реалистични цели. Вместо да се стремят към „идеална фигура“, е добре да се фокусират върху здравословно отслабване и подобряване на общото състояние на организма. Свалянето на излишното тегло е процес и към него трябва да се подхожда с постоянство и търпение. Необходимо е да се оформи ясна стратегия за здравословно отслабване без гладуване и лишения, която да включва и адекватна физическа активност. Това е най-подходящият и безопасен подход за сваляне на килограми, постигане на реалистични резултати и поддържане на теглото.

Изпитана стратегия за постигане на оптимални резултати при отслабване

Най-ефективният метод за сваляне на излишните килограми и постигане на задоволителни резултати е съчетанието между спорт, балансиран режим на хранене и природен продукт, подпомагащ отслабването. За усилване на ефекта от хранителния и двигателния режим за отслабване, се доверете на изпитания в практиката природен продукт Калорекс/Calorex®.

Калорекс е изцяло натурално средство за редуциране на излишното тегло по естествен и безопасен начин. Той съдържа в себе си силата на екстракт от билката Гарциния Камбоджа и биоактивна форма на хрома – хром пиколинат. Комбинацията от активни съставки ускорява обмяната на веществата, подпомага изгарянето на мазнините и потиска силния апетит. Приемът на Калорекс има щадящо белтъчините действие, което не позволява прекомерна загуба на мускулна маса при отслабване. Приеман редовно, Калорекс намалява нивото на триглицеридите и регулира кръвната захар.

Сподели: