напълняване

Според проучване, проведено в Американския колеж по кардиология, пропускането на едно от най-важните хранения за деня – закуската – може да доведе до нежелано напълняване, както и да създаде риск за здравето на сърцето.

Защо пропускането на закуската може да доведе до напълняване?

Според учените липсата на закуска предизвиква същата реакция в организма като усещането за прекомерен глад. Това означава, че пропускането на закуската, въпреки че намалява общите приети калории, по-скоро може да доведе до повишен риск от сърдечни заболявания и наднормено тегло, отколкото до контрол над теглото.

Всеки е наясно, че лишаването от закуска не е от най-здравословните навици, но много хора го практикуват въпреки предупрежденията на специалистите по хранене. Дори е установено с научни доказателства, че редовното пропускане на първото хранене за деня повишава риска не само от покачване на теглото, но и от затлъстяване.

banner

Освен това учените са категорични, че намаленият калориен прием в началото на деня неминуемо води до повишен прием на калории в късните часове на деня – друг вреден навик, който също води до наддаване на килограми.

Допълващи фактори, които водят до напълняване

Хората, които не закусват, е много вероятно да прилагат други вредни навици в ежедневието си, водещи до затлъстяване и високо телесно тегло. Такива са прекаляването с нездравословна пакетирана храна, пиенето на много газирани подсладени напитки през деня, както и твърде калорична вечеря. Причина за това е, че в края на деня организмът, който е стартирал със занижен прием на калории, вечер изпитва необходимост от по-високо калорийна храна, за да компенсира недостига на калории в първите часове на деня.

Полезни съвети срещу напълняване

За постигане на идеална фигура и нормално телесно тегло е важно не само да се подбира качествена и питателна закуска, но и да се разпредели калорийния прием равномерно през целия ден, като приетите калории вечер не бива да надвишават 40% от общия калориен прием.

Когато се цели отслабване и намаляване на процента подкожни мазнини, към здравословните и качествени храни е уместен приемът на Калорекс / Calorex®. Това е продукт, който съдейства за плавно и здравословно редуциране на телесното тегло благодарение на двете активни съставки, които съдържа – екстракт от Гарциния камбоджа (Garcinia Cambogia – hydroxycitrate) и хром пиколинат. Проучвания потвърждават благоприятния ефект от комбинацията между двете активни съставки.

Калорекс повишава обмяната на веществата и съдейства за по-успешно изгаряне на мазнините.

Сподели: