стимулиране на метаболизма

Стимулиране на метаболизма – то води до отслабване, да, и това е безспорен факт! Новата година вече настъпи, а обещанията, които си дадохте – започнахте ли да ги изпълнявате? Ако не сте, то е време, за да направите живота си по-добър от всякога.

Ще започнем с това, какво е метаболизмът

Метаболизмът се отнася до всички биохимични процеси, протичащи в клетките на тялото. Хранителните вещества се разграждат, генерирайки енергия или се преобразуват. Тези процеси са важни за поддържане на всички функции на тялото – включително, дишане, храносмилане, кръвообращение, мозъчна функция, клетъчен растеж и регенерация, охлаждане и затопляне.

Предварителен етап от метаболизма е храносмилането, което прави хранителните вещества използваеми за вашето тяло. А, за да се осигури правилно функциониране на метаболитните процеси, тялото се нуждае от ензими и хормони. За да поддържа всички функции, на тялото му трябва определено количество енергия, а ако тя се доставя в повече от необходимото – тя започва да се съхранява (напр. в подкожната мастна тъкан или мускулите). По време на физическа работа, тренировка или диета с ниско съдържание на въглехидрати, тялото използва тази съхранена енергия и я разгражда. В случай че тази “енергия” не се разгради, това води до наддаване на тегло.

banner

Естествено, има и фактори, влияещи върху метаболизма, а това са пола (мъжете обикновено изгарят повече енергия, защото имат повече мускулна маса от жените), възрастта (с напредване на годините, метаболизмът се забавя), сънят (ако е в твърде малки количества, той забавя метаболизма) и храненето.

Стимулиране на метаболизма или кога той работи добре?

Стимулиране на метаболизма става, когато тялото ви работи възможно най-ефективно с градивните елементи, които получава. А, след това – мазнините, протеините и въглехидратите, които поемате с храната, се използват оптимално. Така се и стимулира изгарянето на мазнини. И така, вашият метаболизъм е добра основа за отслабване.

Няколко са стъпките за стимулиране на метаболизма, а първата от тях е да пиете много вода – поне 1,5 литра на ден. Това повишава скоростта на метаболизма, а студената вода е особено ефективна, защото тялото използва повече енергия, за да затопли течността до телесната ви температура. А, зеленият чай подпомага преобразуването на мазнините. Следващата стъпка е да правите много упражнения, които изграждат мускули и насърчават стимулирането на метаболизма ви. И третата стъпка е да ядете храни, богати на протеини.

Също така, ако обичате пикантни подправки като чили и черен пипер, имаме добра новина – те са много подходящи, защото насърчават изгарянето на мазнините. Зеленият чай подпомага стимулирането на метаболизма и има ефект върху изгарянето на мазнини. Също така, ако приемате магнезий (съдържа се в броколите, слънчогледовите семки и др) ще ускорите метаболитните процеси в тялото си. А, освен това, омега-3 мастните киселини, които се намират в риба тон, сьомга и различни ядки, и семена, насърчават кръвообращението и имат положителен ефект върху чревната флора.

За успешно стимулиране на метаболизма, не забравяйте следващите редове

Естествено, има неща, които забавят действието на метаболизма, а на първо място поставяме алкохола, който инхибира изграждането на мускули и забавя изгарянето на мазнини чрез забавяне на храносмилателните ензими. Приемът на захар повишава нивата на кръвната захар, следователно панкреасът освобождава инсулин и изгарянето на мазнини се забавя. Бързата храна никога не е добро решение за стимулиране на метаболизма, защото тя съдържа много “празни” калории, а целта и е да ви засити за малко време.

И, да – ако направите малки промени, те могат да доведат до големи резултати, а това зависи само и единствено от вас!

Стимулиране на метаболизма с естествени средства

Не са нужни новогодишни обещания, за да започнете промяната още сега, защото наднорменото тегло може да причини редица проблеми. Съветваме ви да поддържате формата, в която се чувствате добре, а специалистите у нас препоръчват прием на Калорекс / Calorex® за по-бързото ѝ постигане. Продуктът е подходящ при всеки тренировъчен или хранителен режим за отслабване, защото е изцяло натурален и допринася по напълно естествен път за намаляване на телесното тегло без странични ефекти. Основните съставки, които съдържа са Гарциния Камбоджа и хром пиколинат, които подобряват работата на метаболизма и насърчават изгарянето на мазнини, като с това предотвратяват и повторното им образуване. За най-добър ефект, приемайте 2 капсули дневно, задължително около 30 минути преди хранене. Може да откриете продукта в аптечната мрежа, както и да поръчате на най-добри цени от сайта на електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

Сподели: