за горене на мазнини

Голям процент от хората, които искат да отслабнат, не избират правилния подход за горене на мазнини. В следващите редове ще ви разкрием основните стратегии за изгаряне на мазнини, които ще ви помогнат здравословно да свалите излишното тегло.

От колко калории се нуждаем?

Отслабването се базира на прием на по-малко калории, отколкото организмът дневно изгаря. Всеки човек се нуждае от различно количество калории. Количеството изгорени калории зависи и от различни фактори – възраст, тегло, височина, степен на активност. Оптималните стойности на калориен прием за двата пола могат да се пресметнат чрез следните формули:

  • Жени: 655 + (9.6 x тегло в кг) + (1.8 x височина в см) – (4.7 x възраст в години);
  • Мъже: 66 + (13.7 x тегло в кг) + (5 x височина в см) – (6.8 x възраст в години)

Какви храни да консумираме за горене на мазнини?

От огромно значение е ежедневно да си набавяме истинска и прясна храна. Когато се цели горене на мазнини, трябва да се преустанови редовната консумация на пакетирани и бързи храни, богати на захар, бързи въглехидрати и изкуствени съставки.

banner

Полезната истинска храна се разпознава по един отличителен белег – съдържа една единствена съставка – т.е. самият продукт. Примери за това са месо, яйца, зеленчуци, плодове, ядки, семена и т.н.

Как да разпределим макронутриентите?

Храните съдържат три основни макронутриента – протеини, въглехидрати и мазнини.

Протеинът е необходим на организма за изпълняването на стотици важни функции. Тялото го разгражда до различни комбинации от аминокиселини. Въглехидратите пък са предпочитаното за организма гориво. Ежедневните енергийни нужди се поддържат с прием на бавни въглехидрати. Мазнините са значително по-калорични от останалите два вида макронутриента. Те са важен енергиен източник. Необходимо е обаче да се избират само полезни източници на мазнини.

Правилното процентно съотношение на хранителните вещества в режима на хранене е 50% от калориите да са от протеини, 30% от въглехидрати и 20% мазнини. То варира според индивидуалните особености, нужди и цели.

Физическа активност за горене на мазнини

Това е задължителен елемент от здравословния начин на живот на човек, който се стреми към горене на мазнини. Видът физическа активност зависи от личните предпочитания, но е препоръчително да присъства поне 3 до 5 пъти седмично.

Правилният природен продукт за горене на мазнини

Изгарянето на мазнини не е проблем, ако комбинирате предложените съвети за активен живот с прием на продукт, който усилва горенето на мазнини. Най-подходящото и ефективно натурално средство за тази цел е Калорекс/Calorex®.

Приемът на Калорекс спомага за изгаряне на излишните мазнини, особено в проблемните участъци (корема и талията), и увеличаване обмяната на веществата. Съдейства за потискане на апетита и намаляване синтеза на мазнини. Съдържа две потенциращи ефектите си природни съставки, които спомагат за здравословно отслабване и запазване на теглото без йо-йо ефект. Калорекс няма странични ефекти поради естествения произход на съставките.

Сподели: