ускоряване на метаболизма

Ако търсите напълно естествен начин за ускоряване на метаболизма, значи сте попаднали на точната статия. В нея ще се фокусираме върху онези чудодейни храни и напитки, наречени термогенични, за чието смилане организмът използва максимална енергия. В резултат без никакви усилия се топят излишните мазнини и се подпомага процесът на загуба на тегло.

6-те най-добри термогенични храни и напитки за ускоряване на метаболизма

Кафе

Любимата топла напитка на милиони хора по света е мощен ускорител на метаболизма. Способността на кафето да подобрява обменните процеси в организма се дължи на неговата активна съставка кофеин. Редица изследвания доказват термогенния ефект на това психоактивно вещество при здрави хора. Той обаче се проявява само когато се приема в умерени количества.

Гуарана

Високото съдържание на танин и кофеин в състава на този увивен вечнозелен храст от амазонските тропически гори, го превръщат в един от най-надеждните помощници за ускоряване на метаболизма. Въпреки неоспоримите ползи, които могат да извлекат от него хората, поели пътя на отслабването, специалистите са категорични, че не бива да се злоупотребява с приема му. Причината е, че поради стимулиращите си свойства гуараната превъзбужда нервната система и може да доведе до проблеми със съня.

banner

Зелен чай

Комбинацията от кофеин и катехин в листата на зеления чай доказано води до ускоряване на метаболизма. С приема на тази топла напитка обаче трябва да се внимава, тъй като пиенето на високи дози (повече от 4 чаши на ден) може да бъде пагубно за здравето.

Червени люти чушки

Всеки сорт червени люти чушки – кайен, чили, халапеньо, съдържа капсаицин, вещество, което повишава телесната температура, ускорява метаболизма и увеличава енергийния разход на организма.

Какаови зърна

Зърната на какаото са богати на полифеноли и кофеин – комбинация, която е от съществено значение за ускоряване на метаболизма. За постигане на оптимален ефект се препоръчва да се консумират сурови, тъй като при преработването и рафинирането им губят голяма част от термогенните си свойства.

Джинджифил

В резултат на своя вазодилатиращ ефект (разширява кръвоносните съдове) коренът от джинджифил притежава термогенични свойства и допринася за ускоряване на метаболизма. Запазва полезните си качества, независимо дали се консумира суров, варен или под формата на чай. Освен че изгаря мазнините, е и изключително засищащ.

Усилване на положителния ефект от термогеничните храни и напитки върху метаболизма с изцяло природно средство

Все повече диетолози у нас са на мнение, че благотворният ефект на термогеничните храни върху метаболизма може да се усили многократно с приема на Калорекс / Calorex®. Този уникален природен продукт е разработен на базата на хром пиколинат (биологичноактивна форма на хрома) и екстракт от Гарциния камбоджа (хидроксицитрат). Двете активни съставки действат в перфектен синхрон – взаимно се допълват и усилват ефектите си. Благодарение на синергията помежду им Калорекс съдейства за ускоряването на метаболизма и намаляване на мазнините в най-проблемните зони на тялото (корема и талията). Доказано е, че след прилагане на Калорекс в продължение на осем седмици, теглото намалява с над 5 kg. За сравнение редукцията на теглото за същия период след прилагане само на диета е едва 2 kg. Калорекс е напълно безвреден дори при продължителна употреба, има щадящо белтъчините действие и е икономически изгоден.

Сподели: