видове затлъстяване

В днешната статия ще представим на вашето внимание основните видове затлъстяване. Основният критерий за определянето им е зоната на тялото, в която се натрупват излишните мазнини. В допълнение ще дадем естествено решение за топене на мастните отлагания.

Основните видове затлъстяване

Затлъстяване в областта на корема, шията и гърдите

Този тип затлъстяване се дължи на неправилен хранителния режим. За да бъде овладяно, трябва да се премине към балансирано хранене и храната да е равномерно разпределена през деня. Добре е да се включи повече физическа активност в ежедневието. Ако не бъдат предприети своевременни мерки за горене на излишните мазнини в проблемните зони, може да се стигне до проблеми с артериалното налягане, а впоследствие и до хипертонична болест на сърцето.

Затлъстяване в долната коремна област

В повечето случаи причината за този вид затлъстяване е нервният стомах. Засегнати са най-вече хора, чието ежедневие е изпълнено със стрес, както и страдащите от депресия. Може да се овладее чрез поддържане на висока двигателна активност и спорт. Те действат благопрятно както върху физическата форма, така и върху психиката.

banner

Затлъстяване в областта на седалището и бедрата

Наричано още глутенов тип затлъстяване, то е пряко следствие от непоносимост към глутен. Характерно е главно за любителите на храните, богати на това вещество. Специалистите съветват хората с такъв тип затлъстяване да ограничат приема на глутен и да повишат физическата активност. В противен случай може да се стигне до повишено кръвно налягане, исхемична болест на сърцето и инфаркт.

Затлъстяване в областта на корема – един от най-често срещаните видове затлъстяване

Наблюдава се при хора, които системно злоупотребяват с алкохола и цигарите. Това не е случайно. Вредните навици водят до натрупване на мазнини в подкожната коремна област и храносмилателни проблеми. Този тип затлъстяване е предпоставка за сърдечна недостатъчност, остър мозъчен инсулт и чернодробни проблеми.

Затлъстяване в областта на седалището и долните крайници до глезените

В повечето случаи е с генетичен характер, но може да се развие и в периода на бременността. Води до разширени вени, флебит и тромбофлебит, възпаление на лимфните съдове, артериална тромбоза на долните крайници и венозен застой. За справяне с проблема се препоръчва контролиран прием на въглехидрати, съчетан с физическа активност, натоварваща седалището и краката.

Затлъстяване, обхващащо областта на мишниците, гърба и корема

Засегнати са хората с понижена физическа активност. Крие риск от хипертонична болест на сърцето, високо кръвно налягане, инфаркт, влошава функцията на бъбреците и на половата система (при мъжете).

Ефективното природно решение срещу изброените видове затлъстяване

За изгаряне и потискане синтеза на мазнини специалистите по хранене и диететика у нас горещо препоръчват Калорекс/Calorex®. Този природен продукт от продуктовата линия Калорекс елиминира без остатък мастните отлагания в проблемните зони на тялото (особено в областта на корема и талията). Действието му се дължи на рационалната формула. Всяка капсула на Калорекс съдържа екстракт от тропическия плод Гарциния камбоджия (хидроксицитрат) и биологичноактивна форма на хром (хром пиколинат). Безспорно преимущество на Калорекс е, че е щадящ към белтъчините. Освен това е напълно безопасен и е подходящ за продължителен прием.

Сподели: