как да не преяждаме

Да се научим как да не преяждаме е важна стъпка по пътя към свалянето на излишни килограми и поддържането на постигнатото тегло. Ето кои са техниките, които успешно ще ни помогнат да се справим с тази задача.

Предпазване от „вълчи глад” – начална стъпка, която ще ни помогне да се научим как да не преяждаме

Ако се държим твърде дълго време гладни е много вероятно при хранене да изконсумираме прекалено голямо количество храна. Този погрешен подход не само възпрепятства отслабването, а и в дългосрочен план може да стане причина за натрупване на излишно тегло. За да се предпазим от вълчия глад е удачно да планираме храненията си няколко часа по-рано. Това е добро начало за хората, които не могат да контролират чувството на глад.

„Достатъчно гладен ли съм, за да изям една ябълка?”

Случва се да изпитваме силно желание за определени храни, което обаче няма нищо общо с глада. Често след основното хранене желаем да похапнем нещо сладко, но мисълта за здравословен десерт не ни изкушава. В такъв случай не сме наистина гладни. Специалистите съветват следващият път, когато посегнем към сладко изкушение, да си зададем въпроса – „Достатъчно гладен ли съм, за да изям една ябълка?”. Ако отговорът е отрицателен, да се постараем да не прибягваме до богат на излишни калории десерт.

banner

Обилна хидратация преди основно хранене

Винаги е удачно да изпиваме по чаша вода или чай до 20 минути преди хранене. Това спомага за оптимизиране на ежедневния прием на течности и може да ни предпази от преяждане.

Балансирана чиния

Основно меню, включващо балансирано съчетание от белтъчини, въглехидрати и мазнини, ще ни засити по-бързо и за по-дълго време. Когато имаме добре балансирано основно хранене, получаваме бърза енергия от въглехидратите и бавно отделяща се такава от протеините и мазнините. Здравословните мазнини и белтъчини забавят храносмилането и дават възможност на хормоните, отговорни за ситостта, да сигнализират, че сме се нахранили. По този начин успешно ще се предпазим от прием на излишна храна.

Правилен отговор на въпроса как да не преяждаме

Контролът над глада е непосилна задача за много хора. За да се научат да го владеят, е добре да приложат посочените стратегии, като ги подкрепят от прием на природно средство за потискане на глада. Такова ще открият в лицето на Калорекс Апетин/Calorex® Apetin. Натуралният продукт съдейства за налагане на успешен контрол над силния апетит и чувство за глад, като създава чувство за ситост и предпазва от преяждане. Безотказното действие дължи на активното вещество в състава си – пиноленова киселина от ядки на Корейски бор. Тя спомага за регулиране на двата пептидни хормона – холецисто-кинин [ССК] и глюкагон подобен пептид 1 [GLP1], които потискат глада. Директно се прицелва към проблемите наднормено тегло и затлъстяване, и спомага за решаването им и дълготрайното поддържане на постигнатите резултати.

Поради естествения произход и високо качество на активната съставка, продуктът не крие рискове за здравето. Препоръчва се в съчетание със здравословен хранителен и двигателен режим.

Сподели: