кафе за отслабване

Има данни, че консумацията на кафе за отслабване може да даде добър резултат. Тази напитка, употребявана в умерени количества, се свързва с редица ползи за здравето. Счита се, че кофеинът намалява риска от развитие на заболявания като инсулт, сърдечна недостатъчност и болестта на Алцхаймер. В следващите редове споделяме какви са предполагаемите ползи от разбуждащата напитка за справяне с излишните килограми.

Какви са ползите от консумацията на кафе за отслабване?

Освен, че чистото кафе е нискокалорична напитка, консумацията му помага при отслабване по следните начини:

  • Ускорява метаболизма
  • Потиска апетита

Кафето ускорява функцията на метаболизма, тъй като основната му съставка – кофеинът, е със силно стимулиращо действие. Той подобрява процесът, чрез който тялото генерира топлина от усвоените хранителни вещества (метаболитна термогенеза). Функцията на бързия метаболизъм е, че увеличава изгарянето на калории през деня, без значение дали тялото е в движение или в покой. Следователно сутрешната чаша кафе, освен за разбуждане, може да помогне и за отслабване. Тази теза се потвърждава от проучване, чиито резултати показват, че консумацията на чаша кафе три пъти на ден намалява количеството мазнини по тялото в рамките на четириседмичния период на изследване. Също така приемът на кофеинови напитки преди спорт подпомага изгарянето на мазнини по време на тренировката.

banner

При някои хора кафето води до чувство за ситост и притъпява глада. Ако тази напитка ви помага да ограничите честите хранения и да намалите дневния прием на калории, то със сигурност ще е от полза за отслабване. Според данни от проучване от април 2017 г., участниците, които пият кофеинови напитки от 30 минути до 4 часа преди ядене, приемат по-малки количества храна.

Съществуват ли рискове за здравето?

Специалистите апелират любителите на кафе да не прекаляват с консумацията на тази напитка. Максималната дневна доза кофеин е 400 мг и не бива да се надвишава. Също така е препоръчително последното кафе за деня да се изпива минимум 6 часа преди лягане. В противен случай е възможно да настъпят нарушения в продължителността и качеството на съня, а също и повишена тревожност. Недоспиването от своя страна повлиява хормоните на глада грелин и лептин, следователно повишава апетита на следващия ден и саботира отслабването.

Другата препоръка на диетолозите, свързана с кафето е то да се пие чисто. Добавянето на подсладители, мляко или сметана значително повишават калорийната му стойност и неутрализират някои здравословни ползи от напитката.

За сигурни резултати в борбата с излишните калории може да се доверите на…

Калорекс/Calorex® – изцяло природен продукт, който топи мазнините в областта на корема и талията. Този мощен ефект се постига благодарение на рационалната комбинация от натурални съставки с високо качество – екстракт от Гарциния Камбоджа и хром пиколинат. Освен, че допринася за изгарянето на мазнини, продуктът намалява повторното им образуване. Действа благоприятно и за контролиране на апетита, засилване на метаболизма и спомага за овладяване нивата на холестерола и кръвната захар. Безспорно предимство е щадящото белтъчините действие на продукта. Дозира се по 2 капсули дневно, 30 минути преди хранене. За постигане на оптимални резултати се препоръчва продължителен прием. Няма данни за нежелани ефекти и противопоказания.

Сподели: