как да избегнем йо-йо ефекта

Въпросът как да избегнем йо-йо ефекта след сваляне на килограми вълнува много хора, попаднали в капана на бързото отслабване и последващо напълняване. Какво е решението и как да задържим постигнатото тегло след отслабване – научете в следващите редове.

Как да избегнем йо-йо ефекта след отслабване – три работещи стратегии

Следване на рационален хранителен режим, а не екстремна диета

Както знаем, популярният йо-йо ефект се получава в резултат на следването на строг режим на хранене. При екстремна диета се губят килограми по нездравословен начин. След приключване на строгия режим, отслабващият се връща към старите си навици на хранене. В резултат килограмите отново се покачват и цикълът се повтаря. За да се избегне йо-йо ефектът се препоръчва следване на хранителен режим, който е здравословен и не лишава организма от важни хранителни елементи. По този начин се гарантира по-стриктно спазване на диетата, нормално отслабване с до 1 килограм на седмица без опасност за здравето и без йо-йо ефект.

Поддържане на физическата активност и след отслабване

Ако сте започнали да тренирате само за да отслабнете, много скоро след загубата на излишни килограми, има вероятност да ги качите отново. Това се дължи на факта, че без адекватно движение обмяната на веществата се забавя и се възпрепятства горенето на калории. Ако сте се върнали и към стария си режим на хранене, едно е сигурно – скоро ще се сблъскате с йо-йо ефект. За да го предотвратите, намерете физическа активност, която ви допада, и не спирайте да я изпълнявате. По този начин ще поддържате теглото, здравето и външния си вид без да се налага редовно да се подлагате на диети за отслабване.

banner

Ето как да избегнем йо-йо ефекта след отслабване с прием на линолова киселина

Конюгираната линолова киселина (КЛА) представлява мастна киселина, намираща се в млечните продукти и червеното месо. Тя има множество предимства, благодарение на които се използва в областта на диетиката. Едно от тях е, че при режим за отслабване, приемът ѝ предотвратява възникването на йо-йо ефект. Вместо увеличаване на мастните тъкани при напълняване след диета, тя спомага за натрупване на мускулна маса. Това се дължи на възпрепятстване уголемяването на мастните клетки.

В природния продукт за естествено редуциране на теглото Калорекс КЛА/Calorex® CLA се съдържат 500 мг стандартизирана конюгирана линолова киселина.

Калорекс КЛА действа на ензимно ниво, като не позволява натрупване на мазнини в мастните клетки. Изключително подходящ е за прием при наднормено тегло, за намаляване на телесните мазнини и натрупване на мускулна маса. Различава се от другите продукти за отслабване по качеството на съставката и фармацевтичната си форма – течни капсули за цялостно усвояване от организма. Процесът на стандартизация гарантира чистотата и ефективността на всяка капсула. Препоръчителната дозировка е 3 пъти по 1 течна капсула, 1 час преди хранене.

Сподели: