апетит за сладко

Възможно е малкото часове сън през нощта да разпалят апетит за сладко, особено при жените. За това предупреждават изследователи от Медицински център „Ървинг“ към Колумбийския университет. Резултатите от проведеното от тях проучване са публикувани в списанието на Американската асоциация за сърдечни заболявания (JAHA).

Повече за научното изследване, което открива връзка между апетит за сладко при жените и недостатъчния нощен сън

Учените изследват връзката между качеството на съня и хранителния режим на близо 500 жени. Участничките са част от платформата Go Red for Women на Американската асоциация за сърдечни заболявания. Тя е създадена с цел да повиши информираността на жените за здравето на сърцето.

Изследването, което продължава една година, се фокусира върху моделите на съня и сърдечно-съдовите проблеми при жените. По време на работата си учените с изненада откриват, че:

banner
  • колкото по-кратък и с по-ниско качество е сънят, толкова повече кофеин, наситени мазнини и добавени захари приемат дамите

От анализа на данните става ясно, че

  • 30% от жените спят по-малко от 7 часа нощем

Повечето специалисти са на мнение, че организмът се нуждае от 7-8 часа сън на нощ, за да отпочине и да се възстанови.

  • 25% от жените страдат от безсъние (инсомния)
  • средното време за сън за цялата изследвана кохорта през едногодишния период на наблюдение е под 7 часа
  • жените не включват достатъчно здравословни храни в ежедневната си диета
  • дамите надвишават дневния калориен прием с 500-800 калории, които идват най-вече от кофеин, наситени мазнини и добавени захари

Учените обясняват преяждането, в т.ч. и със сладко, с факта, че:

  • недостатъчният сън може да активира хормоните на глада и да доведе до объркване на умората с чувството на глад
  • когато е недоспал, човек е склонен да взема по-импулсивни и нерационални решения и трудно устоява на сладки и нездравословни храни

Изцяло природен начин за контролиране на силния апетит за сладко

На базата на резултатите от проучването специалистите съветват да се вземат спешни мерки за подобряване на съня (Виватонин Лека Нощ/Vivatonin® Good Night). Ако и те не помогнат за контрол над апетита за сладко, на помощ идва Калорекс Апетин/Calorex® Apetin. Това е 100% природен продукт, който по естествен начин „убива“ апетита. Активната съставка пиноленова киселина от ядки на Корейски бор стимулира два пептидни хормона, които потискат глада. Въпросните хормони са холецистокинин [ССК] и глюкагон подобен пептид 1 [GLP1]. Те създават чувство на ситост и предпазват от излишен прием на калории.

Продуктът няма противопоказания. Показва много добра поносимост и при продължителна употреба. Наличен е в аптеките в страната. Може да бъде поръчан и от сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

Сподели: