бирено коремче при мъжете

Свалянето на т.нар. „бирено коремче” при мъжете изисква нещо повече от лишаване от консумацията на бира и други алкохолни напитки. Всъщност истинските причини за складиране на мазнини в областта на корема и талията са висококалоричният хранителен режим и предразположеността към напълняване в тази област, характерна за мъжете в средна възраст. Следователно както при жените, така и при господата тайната на трайното отслабване се крие в придържането към калориен дефицит. В следващите редове споделяме лесни техники, които ще са от помощ на мъжете за сваляне на килограми.

Консумирайте повече протеин

Изненадващо една от най-ефективните техники за сваляне на биреното коремче не е свързана с ограничения, а точно обратното. Прибавянето на повече храни, богати на протеин към ежедневното меню подпомага отслабването. Обяснението е, че белтъчините повишават чувството за ситост. Следователно, когато присъстват в менюто, честите похапвания и големите порции намаляват по естествен начин. Друга безспорна полза от приема на протеини е, че ще поддържате метаболитно активната си маса, дори и при калориен дефицит. Любопитен факт е, че при правилно структуриран тренировъчен режим и богата на протеини диета, е напълно възможно едновременно да изграждате мускул и да изгаряте мазнините в областта на корема.

Добавете оцет – една от най-полезните препоръки за сваляне на бирено коремче при мъжете

За тези, които искат да отслабнат, оцетът е перфектно допълнение към ежедневното меню. Според резултати от проучване дори само приемът на 15 до 30 ml оцет дневно (една до две супени лъжици), в рамките на 3 месеца, намалява телесното тегло, коремните мазнини и обиколката на талията. Друго изследване по темата показва, че прибавянето на оцет към диетата намалява дневната калорийна консумация с 275 калории. Може да приемате оцет на гладно с вода или като дресинг за салата, супа и други ястия.

banner

Редовни тренировки за сваляне на бирено коремче при мъжете

Движението е задължителен компонент във всеки режим за здравословно отслабване. За да се отърват от коремните мазнини, на мъжете се препоръчва да заложат на силови тренировки. Изследвания показват, че този тип упражнения намаляват висцералните мазнини, които се натрупват около органите в коремната кухина и са по-опасни за здравето. Според друго проучване комбинацията от силови и аеробни тренировки изгаря повече телесни мазнини, включително в областта на корема, отколкото практикуването само на аеробни тренировки. Има данни, че тренирането с тежести за период от 10 седмици увеличава изгорените калории в покой с 7% и води до свалянето средно на 4 килограма. За начинаещите е достатъчно да изпълнявате упражнения като клекове, набирания и напади със собствено тегло. Кардио упражненията също са подходящи за отслабване, защото подобряват сърдечно-съдовото здраве и изгарянето на мазнини. Добре е да отделяте около 20-40 мин дневно за дейности като разходка, джогинг, плуване, колоездене и др.

Природен продукт, който безотказно гори мазнините в областта на корема и талията

Специалистите у нас препоръчват на мъжете да добавят прием на Калорекс/Calorex® за сваляне на неприятното бирено коремче. Този изцяло натурален продукт съдържа екстракт от тропическия плод Гарциния Камбоджа (Garcinia cambogia) (хидроксицитрат) и биологично активна форма на хром (хром пиколинат). Резултатът от тази рационална комбинация на двете взаимно допълващи се съставки е:

  • избирателно увеличаване изгарянето на мазнини
  • щадящо белтъчините действие
  • намален синтез на мазнини
  • потискане на апетита
  • увеличаване на основната обмяна

Безспорно предимство на продукта е, че повлиява благоприятно нивата на триглицеридите и холестерола и регулира стойностите на кръвната захар. Оптимални резултати се постигат при продължителен прием. Дозировката е по 2 капсули дневно, 30 минути преди хранене. Натуралният състав гарантира високия профил на безопасност като няма данни за противопоказания и странични ефекти.

Сподели: