сваляне на килограми

Как да се ориентираме сред невъобразимия избор от съвети за бързо сваляне на килограми? Ясно е, че не бива да се доверяваме на какви да е рецепти за намаляване на теглото. От една страна, винаги има риск от т.нар. йо-йо ефект с последващо бързо възстановяване на свалените килограми. От друга страна, бързата загуба на тегло може да е прекалено опасно за организма. Къде е балансът? Има ли ефективни, безопасни и научно обосновани методи за бързо сваляне на килограми? Има, ето ги!

Сваляне на килограми

Стъпка 1. Редуциране приема на въглехидрати под всякаква форма – глюкоза, фруктоза, нишесте. Това са лесноусвоими продукти, които бързо повишават нивата на кръвната захар. Това стимулира секрецията на инсулин, който от своя страна спомага за бързото трансформиране на излишните въглехидрати в мазнини и отлагането им в мастните депа. Именно този процес най-силно компрометира стремежа към бързо сваляне на килограми. Поради това въглехидратите трябва да се избягват. Изключение правят само т.нар. бавни въглехидрати. Те не само не пречат, но и стимулират процеса на сваляне на килограми.

Стъпка 2. Замяна на въглехидратите с мазнини и протеини, с преобладаващ прием на протеини. Всяко от храненията през деня трябва да включва продукти, богати на протеини (белтъчини) и на мазнини (по възможност ненаситени). Това са по-нискокалорични продукти, които карат тялото да гори отложените в депата мазнини, за да си набави необходимите калории. Това е най-прекият път към бързо смъкване на килограми и задържане на постигнатото тегло.

banner

Стъпка 3. Поддържане на физическата активност на високо ниво. Това е доказано най-ефективният метод за горене на калории, топене на мазнини, а от там – и за сваляне на килограми. Важно е да се прилага успоредно с горепосочените препоръки. Регулирането на хранителния прием е безсмислен, ако не се поддържа физическата активност. От друга страна, колкото и висока да е тя, ефектът ще е минимален, ако не се държи под контрол съставът на храната.

Стъпка 4 – научните данни в помощ на бързото сваляне на килограми

За бързо и максимално безопасно сваляне на килограми може да се разчита на още една стъпка. Редица научни данни показват, че за бързо намаляване на теглото може да се разчита на продуктите от фамилия Калорекс.
Серията включва 4 продукта с изцяло природен състав, с доказана ефективност и безопасност. Продуктите Калорекс са надежден партньор за всеки, търсещ комплексно решение за сваляне на килограми.

Сподели: