отслабване в корема

Живеем във време, когато от понятия като индекс на телесна маса, ханш, талия и паласки далеч не се интересуват само телевизионни звезди, топмодели и други знаменитости от нежния пол. Днес, проблемът затлъстяване при децата и възрастните се превръща в световна епидемия. Най-ясно се отчита видимото затлъстяване в областта на корема и талията при жени, мъже и подрастващи. Днес повече от всякога е нужно да се обърне сериозно внимание на методите за лечение на затлъстяване чрез безопасното топене на мазнини и отслабване в корема и талията.

Защо е толкова важно топенето на мазнини и успешното отслабване в корема и талията?

Учени от медицинския институт Айнщайн във Филаделфия (САЩ) публикуват данни от свое проучване, с което доказват, че затлъстяване в областта на корема и талията (абдоминален тип) води до риск от редица здравословни проблеми дори при нормален индекс на телесна маса (ИТМ). Широк ханш, голяма талия и наличието на паласки се посочват като фактори, предразполагащи към:

– сърдечно-съдови заболявания

– затлъстяване на черния дроб и развитие на стеатоза (омазнен черен дроб)

– поява на висок холестерол и др.

Специалистите дават заключение, че справянето със затлъстяването и успешното изгаряне на мазнини и отслабване в корема и талията е залог за драстично намаляване на риска от тези животозастрашаващи състояния.

Кой е най-застрашен?

Учените са разполагали с резултати от различни проучвания по отношение на проблема затлъстяване, провеждани в САЩ, Франция, Дания и Южна Корея в периода 1980-2008 г. Анализирани са данни на близо 8 хиляди пациенти и от двата пола, на различна възраст, но с един общ проблем – затлъстяване в областта на корема и талията.

Установено е, че здравният риск е най-висок при хората със затлъстяване в областта на талията – при мъже с обиколка на талията над 102 см и при жени – с над 88 см.

Другата група от хора, при които затлъстяването може да провокира сериозни усложнения, са мъже и жени със съотношение талия/ханш по-голямо от 0.9. Това ще рече, че от сърдечни заболявания, стеатоза, висок холестерол и др. са най-застрашени хората, при които обиколката на талията надвишава тази на ханша. Интересно е да се отбележи, че по-висока е опасността за мъжете в това положение, отколкото за жените.

Според специалистите тези данни подчертават нуждата от прилагане на доказани и безопасни методи за изгаряне на мазнини с които да се постигне отслабване на корема и намаляване на талията.

За всички, които се питат “Как да отслабна в корема?”

За безопасното отслабване в корема и талията и успешното топене на мазнини в тези зони е необходима комбинация от няколко еднакво важни фактора:

– повишена физическа активност за ускоряване на метаболизма

– рационални упражнения за корем

– здравословна диета

– прием на качествени продукти за отслабване

Първите два фактора може да се подбират според индивидуалните предпочитания и нужди на всеки човек със затлъстяване в областта на корема и талията. Най-тежката задача е подборът на правилните продукти за отслабване. Затова ние препоръчваме прием на Калорекс / Calorex®. Това е комбиниран продукт, който съдържа две взаимно потенциращи се съставки – екстракт от Гарциния Камбоджиа (хидроксицитрат) и хром пиколинат (биологично активна форма на хром). Тези 2 съставки действат целенасочено към изгаряне на мазнини и отслабване в корема, с което се постига намаляване обиколката на талията и редуциране на риска от изброените последствия от затлъстяването.

 

Сподели: