бърз метаболизъм

Бързият метаболизъм е основна задача на всеки човек, който цели да отслабне. Скоростта при изгарянето на калории обаче се определя от множество фактори – наследственост, възраст, пол и др. Въпреки, че няма как да контролираме гените си, съществуват няколко начина за постигане на бърз метаболизъм.

7 лесни начина за бърз метаболизъм

Увеличете мускулната си маса

Нашето тяло непрекъснато изгаря калории, включително и в моментите на почивка. Установено е, че метаболизмът е по-бърз при хората, които имат повече мускулна маса. За всеки половин килограм мускули, тялото ни изгаря по 6 калории дневно. За сравнение за всеки половин килограм мазнини изгорените калории са само 2. За постигането на бърз метаболизъм са ефективни силовите тренировки, които активират мускулите на цялото тяло.

Не забравяйте за аеробните тренировки

Аеробните упражнения не помагат за натрупване на мускулна маса, но ускоряват метаболизма в часовете след тренировката.

Ограничете консумацията на храни, съдържащи консерванти

Според специалисти те са най-големия враг на бързия метаболизъм. Каква е причината? Тези храни изискват по-дълга преработка от организма. Ето защо, за да се радвате на бърз метаболизъм приготвяйте сами храната си вкъщи.

Не пропускайте закуската

Ако не се вслушате в този съвет има голяма вероятност да преядете на обяд. Освен това организмът ни започва да изгаря калории след първото хранене за деня. Добро решение за закуска са храните, богати на фибри като продуктите направени от овесено брашно, домати, боровинки, малини, ягоди, ябълки, манго, киви, круши, сушени кайсии, смокини и сливи, пълнозърнести храни и др.

Пийте повече вода

Тялото ни се нуждае от нея за да обработи калориите. Дори леката дехидратация може да доведе до забавяне на метаболизма ни. Според проучване хората, които пият над 8 чаши вода дневно се радват на по-бърз метаболизъм от тези, които пият по 4.

Яжте леки храни между основните хранения

По този начин наистина можем да помогнем на метаболизма си. Когато се храним само на големи порции метаболизмът ни се забавя. Когато ядем леки храни между основните хранения се изгарят повече калории.

Доверете се на природните продукти, осигуряващи бърз метаболизъм

Един от тях е Калорекс / Calorex®. Съставките му – екстракт от плодовете на Гарциния камбоджия и биологично активна форма на хром, ускоряват метаболизма, стопяват мазнините около корема и талията, потискат образуването им и щадят разграждането на белтъчините.

Сподели: