диета за плосък корем

За да се отърват от няколкото излишни килограми в областта на корема и талията, много хора се подлагат на своеобразно изтезание, спазвайки специални диети за корем. Идеите на подобни ограничения на хранителния режим са свързани със стопяване на мазнините на корема и талията и придобиването на красива и изваяна фигура, за каквато всички жени и много мъже мечтаят.

Доколко необходим ни е плоският корем?

Затлъстяването в областта на корема и талията (абдоминално затлъстяване) се разглежда от повечето хора единствено като естетически недостатък. Доказано е обаче, че натрупването на мастни отлагания в тази област може да доведе до опасни последствия за организма. От една страна излишните мазнини притискат коремните органи и възпрепятстват нормалното им кръвоснабдяване и функциониране. От друга страна клетките в мастните депа секретират хормони и други биологично активни съединения, които могат да доведат до патологични отклонения в работата на редица органи и системи. Затова премахването на излишните мазнини около корема и талията облекчава дейността на коремните органи и допринася за правилното функциониране на целия организъм.

Защо да избягвате широко предлаганите диети за плосък корем?

Всяко ограничение в хранителния прием е стресово за организма и може да доведе до застрашаващи здравето последствия. Общата тенденция в наши дни показва придържане към широко рекламирани в интернет, но недоказани диети за корем и хранителни режими, които при много хора може да доведат именно до негативни последствия. Затова ограничаването и особено избягването на каквито и да било хранителни продукти, е наложително само, ако е предписано от лекар или диетолог.

Коя е успешната алтернартива на диетите?

Много по-безопасните варианти за премахване на затлъстяването в областта на корема и талията са следните:

Повишаване на физическата активност

Активизирането на организма и избягване на залежаването са най-прекият път към премахване на риска от затлъстяване. Така се стимулира горенето на калории и оползотворяването на енергия от приетата храна, което не позволява складирането й във вид на мастни депа и натрупването на допълнителни излишни килограми. Как обаче да се отървете по-лесно от вече натрупаните такива?

Прием на Калорекс

Калорекс доказано помага за премахване на отложените мастни депа около корема и талията. В отделните продукти от фамилия Калорекс са включени изцяло природни и безвредни съставки. Изборът от 4 отделни продукта позволява да се подбере най-подходящият сред тях според индивидуалните нужди на всеки човек с наднормено тегло и абдоминално затлъстяване. Специалистите препоръчват прием на Калорекс като успешна алтернатива на изтощителните диети, която има доказано по-безопасен ефект.

Сподели: