най-добрата диета за отслабване

Най-добрата диета за отслабване ускорява обмяната на веществата, стимулира горенето на мазнини и максимално запазва мускулната маса. Най-важното, което трябва да запомним за този временен хранителен режим е, че чрез него трябва да сваляме излишното тегло без гладуване и лишения. В следващите редове научете кои базови компоненти е необходимо да съдържа пълноценният режим на хранене за здравословно отслабване.

Най-добрата диета за отслабване не е строго рестриктивна

Пълноценната диета за отслабване трябва да е съобразена с индивидуалните нужди на човека, като го поставя в нормален калориен дефицит. Ако режимът на хранене промотира продължително гладуване или много нисък калориен прием, преосмислете изпълнението му. Строгите диети застрашават здравето, а изгубените килограми се натрупват след спиране на режима. Единственото ограничение, което може да се наложи, е отслабващият да преустанови консумацията на преработени, пакетирани храни, трансмазнини, храни с високо съдържание на захар и др.

Пълноценната диета за отслабване трябва да съдържа всички макронутриенти

Мазнините и въглехидратите не ни карат да пълнеем, виновно е количеството, в което ги консумираме и липсата на достатъчна физическа активност. Всеки един макронутриент е от изключително значение за правилното функциониране на организма. Отсъствието на някоя от хранителните групи има негативно отражение върху здравето. Разпределението на макронутриентите в диетата за отслабване отново зависи строго от индивидуалните нужди. Най-добре е съотношението им да бъде определено от диетолог.

Най-добрата диета за отслабване е подкрепена от физически упражнения

Добрата физическа активност има огромна роля при свалянето на излишните килограми. Физическите упражнения активизират тялото и духа, забързват метаболизма, ускоряват изгарянето на мазнини и заздравяват мускулите. Запазването и последващото натрупване на мускулна маса пък спомага за по-голямо изгаряне на мазнини. Причината се крие в това, че мускулите са активна тъкан, която работи дори в покой. При нездравословно отслабване без активно движение, заедно с мазнините се губи и солидно количество мускулна маса. В резултат на това, тялото изглежда слабо, но отпуснато.

Какво още да добавим към здравословната диета за отслабване за по-голям ефект?

Постигнете висока успеваемост като съчетаете добрия режим на хранене и движение с природен продукт за здравословно отслабване. Доверете се на доказаното действие на Калорекс/Calorex®.

Калорекс е продукт с природен произход и научно доказан благоприятен ефект при изгаряне на мазнините и сваляне на излишните килограми. Тайната на Калорекс се крие в мощния му състав – екстракт от Гарциния Камбоджа и хром пиколинат. Комбинацията от двете съставки осигурява максимален ефект при ускоряване на метаболизма, изгаряне на мазнините, потискане на синтезата им и контролиране на апетита. Приемът на Калорекс има щадящо белтъчините действие, което осигурява максимално запазване на мускулната маса при отслабване. За максимален ефект, Калорекс се препоръчва в комбинация със здравословен режим на хранене и физическа активност. Няма странични ефекти и може да се приема продължително време.

Сподели: