Диета – да изберем най-подходящата за нашия организъм

В стремежа си за отслабване с минимални усилия хората измислят и прилагат какви ли не диети. Не всяка обаче се оказва така успешна, както повечето от гладуващите очакват.

„Добрата диета“ сваля ли килограми?

Под „добра диета“ може да се има предвид най-ниско калоричната, каквато е лечебното гладуване например. А може да е тази диета, която е пълноценна с белтъчното си съдържание, витамините, микроелементите и пониженото количество на мазнини и въглехидрати. Може и да е тази, при която всички те отсъстват. Диетолозите изготвят най-различни диети и обикновено всяка една има индивидуален ефект върху отделния човек. Има такива, които съдържат пълноценно количество мазнини и белтъчини, но изключват изцяло въглехидратите. Съществуват и диети, при които белтъчините са във висока норма, мазнините отсъстват, а въглехидратите са в норма.

Диета – разнообразие

Вегетарианска

За повечето специалисти в областта, вегетарианските диети са несъвместими с интензивните физически упражнения, но успешно може да заместят пълното гладуване. Диетолозите съветват хората, които не могат да губят време във фитнеса, да се поинтересуват от нисковъглехидратните и безвъглехидратните диети.

Разделно хранене

Този тип диети са също несъвместими с по-тежките физически натоварвания, но както и другите нисковъглехидратни диети, напълно може да се съчетават с масажите и леките домашни упражнения

Диети за спортуващи

Диетата за хора, които се занимават с интензивни физически упражнения, се отличават с голямо съдържание на белтъчини, минимално количество мазнини и почти нормално съдържание на въглехидрати (но се изключват лесноусвояемите хляб, захар и тестени изделия).

„Вредни“ диети

Има група диети, при които ефектът на отслабване е свързан с изменение на водно-солния баланс. Но диетолозите споделят мнението, че тези диети са вредни за организма на човек.

Строгата диета крие своите рискове

Прекомерното увлечение към диетите може да доведе до различни нарушения в обмяната на веществата, а в по-тежките случаи и до дистрофия. Стремейки се към отслабване, не трябва да водим организма си към критични състояния, за да не се наложи накрая да се обръщаме към лекарите за помощ.

Строга диета – последици

Една от последиците от строгата диета е анорексията. Спецификата на това заболяване е, че е с психогенен произход. Отслабването се превръща във фикс-идея като хората, които отслабват изпитват панически страх от напълняване. Вследствие на това организмът им отказва да приеме и преработи каквато и да е храна. Затова нашият съвет е: Не се паникьосвайте и не правете трагедия от излишното си тегло

Природни продукти за отслабване

За трайно и здравословно намаляване на теглото е препоръчително да се прилага цялостна програма, включваща рационално хранене, физическа активност и прием на ефективен и безопасен продукт за отслабване. Програма Калорекс ви дава възможност за избор на 4 такива продукта (Калорекс/Calorex®, Калорекс Апетин/Calorex®Apetin, Калорекс Кла/Calorex®Cla и Калорекс Липас/Calorex®Lipass.), според индивидуалните нужди на всеки човек с наднормено тегло.

Ybilei_20 godini Borola_WHITE1

borola

Може също да харесате

Коментари

avatar