засилване на метаболизма

Ако искате да отслабнете по здравословен начин, непременно трябва да вземете мерки за засилване на метаболизма. Вижте какви са те в редовете по-долу.

Начини за засилване на метаболизма

Не забравяйте закуската

Много хора ядат малко на закуска или въобще не закусват, водени от убеждението, че така ще отслабнат по-бързо. Истината обаче е друга! Изследвания показват, че тези, които хапват добре сутрин, горят повече калории през деня. Това си има своето обяснение. Метаболизмът се събужда с постъпването на храна в организма. Достатъчно е да се приемат между 300-400 калории на закуска, за да се активират метаболитните процеси.

Тренирайте с тежести

Силовите упражнения често са пренебрегвани от жените от страх, че ще натрупват прекалено много мускулна маса. Специалистите определят това като грешка и са категорични, че място за тревога няма. Тренировките с тежести могат да донесат само полза на дамите! Те помагат за стягането на тялото и повишаване на базалния метаболизъм – количеството енергия, изразходвана от организма, когато е в състояние на покой. За постигане на оптимални резултати се препоръчва да се правят 2-3 силови тренировки седмично.

banner

Изненадвайте тялото с нещо ново

Организмът е устроен така, че да се адаптира лесно към промените. Когато става въпрос за оцеляване, това е прекрасно, но отнесено към метаболизма – е просто катастрофално. Ето защо експертите препоръчват тялото да се изненадва с нови храни, упражнения, промяна в продължителността или интензивността на тренировката. По този начин метаболизмът винаги ще е активен и ще се горят повече калории дневно.

Пийте зелен чай за засилване на метаболизма

Ново изследване показва, че катехините в зеления чай не само предпазват клетките от увреждане, но и ускоряват метаболизма. Оказва се, че доброволците в проучването, които редовно са пили зелен чай, са загубили повече тегло от останалите участници. Изследователите отдават това на факта, че катехините подобряват окисляването на мазнините и термогенезата.

Добавете нещо пикантно

Добавянето на пикантни подправки към храната забележимо ускорява метаболизма. Това е изводът от проучване на Държавния университет в Пенсилвания, САЩ. Данните сочат, че след консумация на пикантна храна метаболизмът се увеличава с 20% за половин час.

Природен продукт с доказано действие за засилване на метаболизма

За още по-бърз метаболизъм специалистите по хранене и диететика у нас препоръчват прием на Калорекс/Calorex®. Това е изцяло природен продукт, разработен на базата на биологично активна форма на хром (хром пиколинат) и екстракт от Гарциния камбоджа (хидроксицитрат).

Хром пиколинат има ключова роля при метаболизма на въглехидратите и мазнините. В допълнение е незаменим коректор на инсулина.

Хидроксицитрат увеличава изгарянето на мазнините и потиска техния синтез, като едновременно с това щади белтъчините. Потиска апетита и увеличава основната обмяна. Допълнителният положителен ефект е, че регулира нивото на холестерола и триглицеридите.

Съставките са безопасни, клинично изпитани са и имат отлична поносимост.

Сподели: