застой при отслабване

Период на застой при отслабване често се достига в процеса на продължително сваляне на килограми. С кои тактики успешно ще преодолеете т.н. плато – вижте в следващите редове!

В застой при отслабване започнете хранителен дневник

Вписването на всички приети през деня храни и напитки отнема само няколко минути, но може да окаже сериозно влияние при застой в отслабването. За улеснение са създадени мобилни приложения, които пресмятат калориите в консумираните храни и напитки. По този начин може да следите калорийния си прием и това дали той не надвишава дневните стойности, определени за успешно отслабване.

Уверете се, че не следвате прекалено строга диета

banner

Ако често се чувствате уморени и в лошо настроение, и не можете да контролирате желанието си за определени храни, може би следвате силно рестриктивна диета. Голямото ограничение може лесно да се превърне в причина за настъпване на застой в процеса на отслабване. Твърде ниският калориен прием забавя метаболизма, а тялото навлиза в режим на „складиране”. Продължителното следване на строги диети води до т.н. йо-йо ефект – бързо отслабване и още по-бързо натрупване на изгубените килограми. За здравословно и успешно отслабване се стремете към дефицит от около 500 калории.

Внимавайте за „здравословни капани”

Само защото една храна е здравословна не значи, че не е богата на калории. Някои хора консумират големи порции от здравословни храни, като забравят за тяхната калорийна стойност. Добри примери за здравословни продукти с висока калорийна стойност са авокадото, растителното олио, ядките и хумусът. За да сте сигурни, че се движите в калориен дефицит, винаги пресмятайте приетите калории, дори и от здравословни храни и напитки.

Включете бърза разходка в ежедневието

Горенето на повече калории, отколкото приемате, е в основата на успешното отслабване. В тази връзка, включването на бърза разходка към ежедневната рутина спомага за увеличаване на изразходените калории. Разходките сред природата допринасят още за снемане на натрупаното напрежение и подобряване на настроението.

Ако попаднете в застой при отслабване, потърсете помощ от природата

За да преборите платото, да започнете отново да сваляте излишно тегло и моделирате своята фигура-мечта, започнете прием на Калорекс КЛА/Calorex® CLA. Природният продукт от известната марка съдържа конюгирана линолова киселина (КЛА). Проведените научни изследвания показват, че тя спомага за намаляване на телесните мазнини и преборване на натрупаните килограми по напълно естествен начин. Потиска усвояването на мазнини, ускорява обмяната на веществата и увеличава изразходването на енергия в покой. Природният продукт съдейства още за намаляване на размера на мастните клетки и възпрепятства натрупването на излишни мазнини в тях. Има отлична и бърза усвояемост от организма, благодарение на фармацевтичната си форма – течни капсули (Solucaps). Съчетава се идеално със здравословен хранителен и двигателен режим за отслабване, като повишава ефектите им. Няма противопоказания.

Сподели: