защо не мога да отслабна

Много хора, които срещат трудности в борбата с излишните килограми си задават въпроса „защо не мога да отслабна“. Понякога правилното хранене и редовните тренировки просто не са достатъчни, за постигане на желания резултат. Общото правило е, че тялото отслабва, когато е в режим на калориен дефицит. Това означава, че организмът изгаря повече калории, отколкото приемаме чрез храната. Но диетолозите споделят, че съществуват и други пречки по пътя към мечтаната фигура. В следващите редове ще откриете кои са те.

Не отделяте достатъчно време за сън

Оказва се, че връзката между качествената нощна отмора и отслабването е по-силна отколкото предполагаме. Хроничното недоспиване може да доведе до повишен апетит, тъй като по време на сън се регулират нивата на двата хормона на глада. Грелинът се отделя в стомаха и подава сигнали до мозъка, че организмът се нуждае от храна. Лептинът се освобождава от мастните клетки и ролята му е да потиска глада като изпраща сигнали за ситост. При недостиг на сън в организма се синтезира повече грелин и по-малко лептин. Резултатът е засилен апетит на следващия ден, с което нараства и вероятността да наддадете килограми. Затова експертите съветват да не правите компромис със съня и да си осигурявате необходимите 7 до 9 часа за качествена нощна отмора.

Подценявате избора на напитки – един от честите отговори на въпроса „защо не мога да отслабна“

Хидратацията е от ключово значение за правилното функциониране на организма. Пиенето на вода спомага за по-бързо и трайно отслабване, защото увеличава горенето на мазнини и потиска апетита по естествен начин. Когато тялото е дехидратирано, се нарушава метаболизирането на мазнини и въглехидрати.

banner

Освен това не бива да забравяме, че газираните напитки, соковете и подсладеното кафе също са източник на калории. Ако изброените напитки присъстват в ежедневието ви, замяната им с питейна вода значително ще подобри резултатите при отслабване.

Придържате се към една и съща рутина в тренировките

Когато става въпрос за тренировки, ежедневното практикуване на еднотипни упражнения, може да ви изиграе лоша шега. Причината е, че тялото се приспособява към този тренировъчен режим. За постигане на оптимални резултати при отслабване експертите препоръчват да се комбинират силови и кардио тренировки на ежеседмична база.

За да не си задавате въпроса „защо не мога да отслабна“, се доверете на изцяло природен продукт, който гори мазнините в областта на корема и талията

За постигане на оптимални резултати при отслабване, специалистите у нас препоръчват да добавите прием на Калорекс/Calorex® към балансирания хранителен и тренировъчен режим. Продуктът действа безотказно в борбата с излишните килограми. Резултатите са гарантирани благодарение на рационалната комбинация от 500 mg екстракт от Гарциния Камбоджа (хидроксицитрат) и 100 mcg хром пиколинат. Двете активни съставки взаимно се допълват и намаляват образуването на мазнини, особено в областта на корема и талията. Безспорно предимство на това натурално средство е щадящото белтъчините действие, което предотвратява загубата на мускулна маса. За постигане и поддържане на желаните резултати се препоръчва продължителен прием по 2 капсули дневно, 30 мин преди хранене. Няма данни за противопоказания и странични ефекти.

Сподели: