ползи от отслабването

След като ви споделихме основните стратегии за борба с излишните килограми, в текущата публикация ще ви представим здравословните ползи от отслабването. Те важат главно за хората, които страдат от наднормено тегло и затлъстяване. При тях взимането на адекватни мерки за редуциране на теглото е от съществено значение за поддържането на добро здраве. Диетолозите напомнят, че всеки свален излишен килограм намалява риска от развитие на диабет, сърдечно-съдови заболявания и заболявания на опорно-двигателния апарат.

Ползи от отслабването при хора с наднормено тегло и затлъстяване

Специалистите отчитат значително подобряване на здравословното състояние на хора с наднормено тегло и затлъстяване, свалили само 5 килограма. При правилно приложени стратегии за отслабване, намаляването на теглото при тях се дължи основно на изгаряне на мазнини, депонирани предимно около корема и талията. Чрез дори минимално отслабване се постига намаляване на мастните депа и на индекса на телесна маса. Повишава се чувствителността на чернодробните и мускулните клетки към действието на инсулина (намалява се инсулиновата резистентност). Стимулира се дейността на бета-клетките в панкреаса, които произвеждат инсулин. Това допринася за по-добро регулиране нивата на кръвната захар и намалява опасността от развитие на диабет – най-честото последствие от затлъстяването.

Най-важният ефект от първоначалната минимална загуба на тегло е свързан с постепенно приспособяване на организма към изгаряне на излишните килограми. Старателното придържане към хранителния и двигателния режим за отслабване е главният критерий за постигане и запазване на нормално здравословно тегло.

banner

Какво още е необходимо за успешно сваляне на излишните килограми, поддържане на добра форма и отлично здраве?

Много хора с наднормено тегло или затлъстяване, изпитват неконтролируем глад. Те поемат много повече от необходимите дневни калории и не полагат достатъчна физическа активност, за да изгорят излишните. Тази опасна комбинация е най-голямата предпоставка за прогресивно напълняване и затлъстяване. Първата стъпка по пътя на здравословното отслабване е овладяване на апетита. Най-успешно това може да се постигне чрез природния продукт Калорекс Апетин/Calorex® Apetin.

Активната съставка на Калорекс Апетин е пиноленова киселина от ядки на Корейски бор. Тя стимулира секрецията на хормони, които водят до потискане на глада и намаляване на апетита. В дългосрочен план, приемът на Калорекс Апетин спомага за регулиране на теглото и стопяване на натрупаните мазнини. За повишаване на ефекта, Калорекс Апетин може да се приема успоредно с други продукти от фамилия Калорекс. Чрез комбинирането им ще се постигне ускоряване на обмяната на веществата, изгаряне на мазнините и потискане на тяхното усвояване.
Продуктите Калорекс се препоръчват в съчетание със здравословен хранителен режим и двигателна активност.

Сподели: