мазнини и целулит

Изследване на специалисти от Джорджия, САЩ, дава нов поглед върху темата за мазнини и целулит. Докладът за него е публикуван на сайта на Американската асоциация по диабет (ADA).

Предишни проучвания свързват излишните телесни мазнини с редица здравословни рискове. Според споменатото проучване обаче мазнините в комбинация с целулит може да подпомогнат борбата в проблеми със здравето. Всичко това е с уговорката, че мазнините не са много над нормата, а целулитът е лек.

Изследването е проведено върху мишки, но учените са уверени, че резултатите от него са приложими и за хората (в частност жените).

Мазнини и целулит – данни от проучването

Изследователите споделят мнението, че мазнините в областта на бедрата и лекият целулит биха могли да са от известна полза за жените. Обосновката е, че подкожните мазнини и целулитът в тази зона водят до по-нисък риск от деменция, инсулт и някои заболявания, протичащи с мозъчно възпаление. Това обаче не е валидно за мъжете с подобни телесни характеристики.

В изследването американските учени подлагат мишки на липосукция, за да проследят как се отразява процедурата на здравословното им състояние.

Резултатите са изненадващи!

Изследователите установяват, че мозъчното възпаление се увеличава при премахване на упоритите натрупвания от подкожна мастна тъкан на женските мишки.

Авторите на проучването обаче подчертават, че резултатите не бива да се тълкуват от жените като подтик към трупане на целулит и мазнини

Те също така напомнят, че процентът на телесните мазнини при жените трябва да е повече, отколкото при мъжете. В цифри това изглежда така – 18-20% за жените, 10-15% за мъжете.

„Когато извадим подкожните мазнини от уравнението, картината коренно се променя. На практика стана така, че женските мишки получават възпаление на мозъка, сравнимо с това при мъжките, и трупат повече висцерална мазнина“. Това казва пред британския вестник The Sun Алексис Странахан от Медицинското училище към университета в Аугуста, САЩ.

В бъдеще изследователите възнамеряват да задълбочат проучването.

Ефективното решение при много мазнини и целулит

Доказани български специалисти в областта на храненето, диететиката и метаболитните заболявания препоръчват следната работеща комбинация при излишни мазнини и целулит:

Калорекс / Calorex® топи упорити мазнини, като ефектът е особено забележим в областта на корема и талията.
Формулата съдържа екстракт от Гарциния камбоджия (хидроксицитрат) 500 mg и биологично активна форма на хром (хром пиколинат) 100 mcg.

Хидроксицитратът намалява количеството мазнини, като увеличава избирателното им изгаряне и потиска синтезата им. Хром пиколинатът потиска апетита и засилва основната обмяна (метаболизма).

Целулес / Celuless® подобрява микроциркулацията и изглажда кожата. Тайната е в иновативна комбинация от витамин C и биофлавоноиди под формата на микропелети. Съставът в 3 капсули (дневната препоръчителна доза) е:

  • витамин C (L-аскорбинова киселина) 280 mg
  • проантоцианидин 70 mg
  • Гинко билоба (екстракт) 70 mg

Продуктите са безопасни и са подходящи за продължителен прием. Предлагат се в аптеките и в сайта на онлайн магазин МоМо – www.momo.bg.

Сподели: