начин за лесно отслабване

Твърдението, че пропускането на закуската е ефективен начин за лесно отслабване е често срещано. Но специалистите по здравословно хранене са категорични, че не е необходимо да се лишавате от сутрешните калории, за да свалите излишните килограми. В следващите редове споделяме ценни съвети как да се насладите на закуската и да я използвате като „инструмент“ за отслабване.

Започнете деня с протеини – ефективен начин за лесно отслабване

Набавянето на правилните хранителни вещества на закуска ще помогне на метаболизма да се активира и да гори повече калории през целия ден. За да постигнете този ефект, е препоръчително да заложите на богата на протеини закуска. Проучване показва, че при повишаване консумацията на белтъчини от 15% на 30%, жени с наднормено тегло приемат 441 калории по-малко на ден. И то без допълнителни рестрикции! Затова храни като яйца, млечни продукти, авокадо и киноа са отличен избор за балансиран старт на деня.

Изпийте чаша вода на гладно

Добрата хидратация е ключов елемент в борбата с излишните килограми. Данни от изследване, проведено сред жени с наднормено тегло, показват, че приемът на 500 ml вода на гладно преди закуска намалява телесните мазнини и теглото. Този трик потиска апетита и е чудесна алтернатива на напитките с високо съдържание на захар и подобрители. Те само добавят излишни калории към храненето и затрудняват отслабването.

banner

Ограничете захарта

Сладките закуски са примамливи за мнозина, но те определено не са най-добрият избор за началото на деня. Освен че са източник на много калории, сладкишите бързо повишават инсулина. В краткосрочен план това води до прилив на енергия и чувство на бодрост, но когато нивата на инсулин спаднат следва изтощение и апетит за още сладко. Ако все пак предпочитате сутрешното кафе подсладено, може да добавите лъжичка пчелен мед като алтернатива на рафинираната захар.

Природата предоставя напълно натурален начин за лесно отслабване

За да увеличите ефекта на здравословната закуска за отслабване, може да се доверите на изцяло природно средство, което безпощадно гори мазнините в областта на корема и талията. Калорекс/Calorex® е перфектно допълнение към всеки режим за отслабване. Мощното му действие се дължи на рационална комбинация от натурални съставки с високо качество – екстракт от Гарциния Камбоджа и хром пиколинат. Освен, че подпомага горенето на мазнини, продуктът намалява повторното им образуване. Овладява неконтролируемия апетит, засилва метаболизма и спомага за налагането на ефективен контрол на холестерола и кръвната захар. Безспорно предимство е щадящото белтъчините действие на продукта. Дозира се по 2 капсули дневно, 30 минути преди хранене. За оптимален ефект се препоръчва продължителен прием. Няма данни за противопоказания.

Сподели: