как да не качваме килограми

Със задаването на коледните и новогодишни трапези логично изниква въпросът как да не качваме килограми. Диетолозите ни дават отговорите. Нека ги видим!

Първо здравословното след това всичко останало

По думите на специалистите това е една от най-успешните стратегии срещу качването на излишни килограми през декемврийските празници. Те са категорични, че на всяка празнична маса може да се намери нещо здравословно. Независимо дали ще са зеленчуци и плодове, или риба и пилешко на скара, разумно е да им се даде приоритет. Логиката зад това е, че колкото повече здравословни храни се консумират, толкова по-малко място в стомаха ще остане за нездравословните.

Не на гладуването през деня и компенсирането вечер – ето как да не качваме килограми по празниците

Диетолозите предупреждават, че пропускането на хранене през деня е една от най-големите грешки, която можем да допуснем по празниците. Причината е, че спестените денем калории се наваксват вечер. Коремът се подува и храносмилането се затруднява. И не стига това, ами се явява и изяждащо чувство на вина, че калорийният прием надхвърля двукратно и трикратно препоръчителния дневен прием.

Стремеж към баланс – отличен начин как да не качваме килограми през декемврийските празници

Съветът на специалистите е, ако сме прекалили с някое хранене, да приемаме по-леки храни на следващото ядене. Една прекрасна опция са суровите, варени, гриловани или приготвени на пара сезонни зеленчуци, плодов сок или зеленчуков бульон. В случай че имаме нужда да хапнем още нещо, можем да заложим на леща, хумус, риба, яйца или пиле.

Внимателно с алкохола

Алкохолът заема второ място по калоричност след мазнините. Той съдържа цели 7 калории на грам и то с нулева хранителна стойност! Има и някои особености, на които е добре да се обърне внимание.

Ако се приема на празен стомах, алкохолът по-бързо се превръща в захар в организма. Производството на инсулин се повишава и излишните калории се складират като мазнини.

В случай че алкохолът се комбинира с газирани или подсладени напитки, калорийният прием се удвоява или утроява.

И най-лошото от всичко – излишният алкохол, повишава апетита.

Има и още един отговор на въпроса: „как да не качваме килограми по Коледа и Нова година“

За да не ни се лепят излишни килограми през празниците в края на годината, видни наши специалисти препоръчват Калорекс/Calorex®. Това е изцяло природна комбинация от две съставки с взаимно усилващ се ефект. Всяка капсула съдържа:

Съставките са комбинирани така че да:

Допълнителен полезен ефект от приема на продукта е регулиране на кръвната захар, холестерола и триглицеридите.

Няма данни за нежелани ефекти. Има отлична поносимост дори при продължителна употреба. Щади белтъчините. За оптимални резултати е желателно да се комбинира със здравословен хранителен режим и подходяща двигателна активност.

Сподели: