4 летни храни за топене на излишно тегло

Премахването на дебелите и топли дрехи от гардероба през лятото е много по-лесно, отколкото премахването на някои любими храни от лятното меню. Дори стремежът към идеално тегло и здравословно отслабване трудно може да накара повечето хора да преосмислят хранителния си режим. Затова ние от програма Калорекс предлагаме няколко сезонни летни храни, които ще повишат вашата ситост, без да повишават показанията на кантара. С други думи, ще хапвате без ограничения и едновременно с това ще поддържате здравословно тегло. В допълнение ще ви предложим и качествени продукти за отслабване, в случай че желаете още по-ефективно топене на мазнини и излишни килограми.

Леки летни продукти за безопасно отслабване

Лятото предлага разнообразие от такива продукти. Ето на кои от тях може да разчитате редовно за напълно здравословно отслабване:

Домати. Характерно за тях е, че са ценен източник на антиоксиданти. И не само. Доматите са най-богатият източник на ликопен. Той контролира нивата на хормона лептин, който отключва апетита. Потискайки секрецията му, доматите намаляват и усещането за глад. Освен това са нискокалорични и съдържат много витамин С. Той помага за ефективно отслабване чрез по-интензивно топене на мазнини, особено при натоварване.

banner

Спанак. Има причина за това спанакът да се включва в почти всеки списък на полезни храни. Освен че е богат на фолиева киселина, витамини А и С, той е на практика безкалоричен. Една купичка спанак носи около 7 килокалории. Освен това засища и потиска глада. Установено е, че редовният му прием може да ускори отслабването с около 45% и да намали усещането за глад с над 90%.

Диня. Често усещането за глад се провокира от силната дехидратация на организма. 92% от динята е вода и консумацията на диня намалява риска от подобно усещане. От друга страна, узрялата диня е много сладка без да е калорична. Така редовната консумация на диня намалява глада и изцяло компенсира нуждата от какъвто и да било калоричен десерт.

Горски плодове. Консумацията им носи не само тържество за вкусовите рецептори. Те са с нисък гликемичен индекс и въпреки че са сладки, не покачват кръвната захар. От друга страна са изключително богати на фибри. Купичка малини осигуряват 8 гр. фибри, с помощта на които ще сте сити дълго време, ще забавите усвояването и ще ускорите изгарянето на мазнините. Това е един от най-лесните начини за сравнително бързо и безопасно отслабване.

Качествени продукти за отслабване за засилване на ефекта от здравословното лятно хранене

За потискане на апетита и безопасно топене на мазнини може да разчитате на още нещо. Допълнете правилното хранене през лятото с приема на продукти Калорекс.

Калорекс Апетин / Calorex® Apetin успешно потиска апетита, благодарение на активната си съставка – пиноленова киселина, извлечена от ядки на Корейски бор.

Калорекс / Calorex® успешно топи мазнините в областта на корема и талията, особено в комбинация с по-активен начин на живот и съвместен прием на Калорекс Апетин.

 

Сподели: