За да се постигне здравословно отслабване не е нужно да се откажете от храната. Препоръките на водещите специалисти в областта на регулиране на теглото насочват към балансирано и разнообразно хранене, съчетано с повече движение и прием на течности. Допълнителен плюс е изборът на качествени природни продукти за отслабване, които стимулират загубата на излишното тегло чрез ускоряване на метаболизма и отимално топене на мазнини.

Храни за отслабване и още нещо…

Целта на програма Калорекс е да ви улесни именно в избора на продукти за отслабване. Искаме да ви насочим към продукти, отдавна спечелили доверието на лекарите и ползващи се с голямо уважение сред доволните пациенти. Преди да представим тези продукти обаче, ще ви запознаем с интересните данни от скорошно родно проучване, показващо какви са навиците на мъжете и жените у нас при избора на храни за отслабване.

От какво се ръководи българинът при избора на храни за отслабване?

Макар българите да сме на едно от водещите места по отношение на наднормено тегло и висок индекс на телесна маса (ИТМ), напоследък у нас се наблюдава благоприятна тенденция към все по-здравословно хранене. Много хора показват висока култура при избора на храни за отслабване, внимателно подбират продуктите за трапезата си и се ръководят от тяхното съдържание. Основните критерии на потребителите са храната да не съдържа консерванти, изкуствени подсладители и оцветители, да е с по-ниско съдържание на сол, мазнини и въглехидрати.

Какви са статистическите данни?

Най-съществената движеща сила, определяща избора на българите днес е произходът на храната. Около 53% от потребителите се спират на биопродукти. Именно те са и първи избор на хората, подбиращи внимателно храните си, стремейки се към здравословно отслабване.

От хората, консумиращи редовно био храни, 62% избират биологично произведени мляко и млечни продукти, 65% се спират на био плодове и зеленчуци, а около 50% редовно потребяват био хляб. Интересното е, че в това отношение мъжете показват по-голяма придирчивост от жените.

Следват потребителите, които определят избора си основно според съдържанието на консерванти и изкуствени добавки в храната. Това правят около 27% от хората.

За съжаление, броят на хората, които следят за повишено съдържание на мазнини, въглехидрати и сол в храната е още по-малък – едва около 10%. Това би трябвало да бъде основното изискване при подбор на храни от страна на хората, търсещите начин за отслабване. Заключението е, че на този етап едва около 10% от хората са правилно ориентирани по отношение избора на правилни храни за отслабване.

Редом с това, те трябва да се насочат и към по-активен начин на живот. Проучването показва, че едва около 30% от населението спортува (16% карат редовно велосипед, а 14% активно практикуват друг спорт).

Идеалното допълнение към храните за отслабване и спортуването – серията природни продукти, която водещите диетолози препоръчват

Както обещахме, представяме ви серията продукти Калорекс / Calorex®. Те са първи избор на диетолози и специалисти при затлъстяване при деца и възрастни. Водещи диетолози у нас избират Калорекс първо, защото той е помогнал на хиляди хора в практиката им и второ – защото тези продукти имат напълно изяснен състав и начин на действие, който не крие риск от никакви нежелани или опасни ефекти.

 

Сподели: