Отслабване с йога

С приближаването на летния сезон в съзнанието на много хора започва все по-упорито да присъства мисълта за отслабване. Вследствие на това те се насочват към спазването на драконови диети и изтощителни упражнения. Знаете ли обаче, че има и по-лесен и доста по-ефективен метод за отслабване и той е чрез изпълняване на йога упражнения. Те помагат за намаляване на стреса и напрежението, като освен това стягат и оформят тялото ни. Редовното практикуване на изброените по-долу йога упражнения помага за успокояването на ума и намаляват стреса, вследствие на което се потиска желанието за консумация на вискокалорични храни като шоколади, чипсове, вафли, торти и др.

Кои са най-подходящите йога упражнения за отслабване?

Поза “кобра”

Легнете по корем на пода, така, че коремът, брадичката и пръстите на краката ви да опират в него. Поемете въздух, повдигнете гърдите си и опитайте да се извиете колкото се може по-назад, опирайки се с изпънати ръце на пода. Задръжте тялото си в това положение 30 секунди. Издишайте бавно и се върнете в изходна позиция. Повторете най-малко 5 пъти упражнението.

Поза “лък”

Легнете по корем, изпънете и допрете един до друг краката си. Ръцете поставете отпуснати до тялото. Свийте коленете си и хванете с ръце глезените си. Докато вдишвате огънете назад гърба си. Задръже тялото си в тази позиция 15-30 секунди. Издишайте и се върнете в изходна позиция. Повторете упражнението най-малко 5 пъти.

banner

Поза “лодка”

Легнете по гръб и поставете ръцете си на земята, като дланите трябва да опират в пода. Съберете и изпънете напред краката. Поемете въздух и започнете да повдигате бавно краката от пода, без да свивате колената си. Повдигнете ги колкото се може по-нагоре и докато вдишвате протегнете ръцете си към ходилата като се опитвате да ги докоснете. Тялото ви трябва да бъде извито под ъгъл от 45 градуса. Задръжте в тази позиция 15 секунди. Издишайте и се върнете в изходно положение. Повторете упражнението най-малко 5 пъти.

Как да подобрим ефекта от отслабването с йога упражнения?

За тази цел ще ни помогне природният продукт Калорекс / Calorex®. В него се съдържа екстракт от плодовете на Гарциния камбоджия и билогично активна форма на хром. Приемът на Калорекс допринася за изгаряне на мазнините около корема и талията, като същевременно щади белтъчините. С Калорекс се постига намаляване на телесното тегло по естествен здравословен начин, без гладуване и без да се наблюдават странични действия.

 

Сподели: