Ясно е, че няма как да преминем през празничния маратон в края на старата година и началото на новата без да станем жертва на редовно преяждане. Ясно е и че няма как това да не се отрази на теглото ни. Ясно ли е обаче как да се отървем от понатрупаните килограми и да избегнем опасностите, провокирани от затлъстяването?

Важно е да се отбележи, че макар и само периодично, сериозното преяждане има своите последици върху целия организъм, водейки до:

  • подут стомах
  • повишено образуване на газове
  • чувство за тежест
  • и най-важното – натрупване на излишни килограми и затлъстяване

Важната разлика – честото преяждане по време на празници не бива да се бърка с т.нар. хранително разстройство

Прекомерният прием на храна е характерно състояние за хората, страдащи от разстройства на храненето. Това са психологически обосновани състояния, при които не може да се упражни волеви контрол върху апетита и приемът на храна не спира при усещане за ситост. При т.нар. хранително разстройство горепосочените последици от преяждането също са налице, но справянето с проблема изисква специфичен подход.

banner

Прекомерното преяждане по време на празници е напълно преодолимо и зависимо от волята състояние. Не всички последици от него обаче са лесни за преодоляване. Стопяването на излишните килограми е много по-трудно и бавно, отколкото натрупването им. Това важи за всеки. Затова е важно да сме запознати с 2 основни неща:

  • безопасните методи за регулиране и намаляване на апетита
  • ефективните методи за топене на мазнини и килограми, натрупани след празничното преяждане

За ефективна борба със затлъстяването – как да възстановим и поддържаме идеално тегло?

Програма Калорекс предлага качествени продукти за отслабване и поддържане на теглото. На тях може да се разчита не само за регулиране на апетита, но и за изгаряне на излишните мазнини.

Калорекс Апетин / Calorex® Apetin® съдържа стандартизирана пиноленова киселина, която стимулира производството на 2 хормона, потискащи глада и създаващи чувство за ситост. Така предпазва от излишен прием на калории. Калорекс Апетин е средство на избор за прием в периоди на богати трапези с голяма вероятност за преяждане и натрупване на излишни килограми.

Калорекс Кла/Calorex® Cla е друг продукт от фамилия Калорекс, който действа изключително добре за елиминиране на излишните килограми, защото:

  • ускорява метаболизма
  • потиска усвояването на мазнини от храната, с което стимулира използването на тези, натрупани в мастните депа

Калорекс Кла е удачно средство на избор в периоди след редовно преяждане за възстановяване и поддържане на идеалното тегло.

Сподели: