хранителен режим

Много хора признават, че усещат по-голям глад и изтощение всеки път, когато започват даден хранителен режим, съчетан с усилени физически тренировки. Разбира се, това е напълно естествено – организмът ни се нуждае от гориво, за да извършва двигателна и умствена дейност. Източникът на това гориво е точно храната. В същото време стремежът към намаляване на теглото не е съвместим с постоянния глад. Разковничето е да се открие правилният баланс между полезните, засищащи храни в ежедневното ни меню.

За жалост по-голямата част от храните, които консумираме днес се разграждат бързо, чувстваме се все по-гладни, което от своя страна ни кара често да посягаме към дребните закуски и снаксове. Те от своя страна почти неусетно товарят тялото ни с не малко калории. За да се предпазим от натрупването на килограми е добре да се придържаме към хранителен режим, в който не липсват доказали своите ползи макро- и микронутриенти.

Хранителен режим за подпомагане на отслабването

1. Приемът на храни, богати на калций и витамин Д е задължителен
Тези два елемента често се срещат в комбинация в състава на млечните продукти. Експертите по здравословно хранене посочват, се приемът по три малки порции млечни продукти на ден спомага за редукция на телесното тегло.

banner

2. Фибри, плодове и зеленчуци
Фибрите ни помагат да се чувстваме сити за по-дълго време. Освен това в дългосрочен план завишеният прием на фибри води след себе си като резултат редуциране на общия брой консумирани калории през деня.

3. Чисти протеини
Най-добрите източници на чисти протеини са рибата, пуешкото, бялото месо и постното говеждо филе. Те са незаменим хранителен макронутриент, който ни засища за по-продължителен период от време. В едно от многобройните изследвания по темата се посочва, че хората, чиято закуска е с високо съдържание на протеини, в последствие са склонни да приемат по-малко калории по време на своя обяд и през останалата част от деня.

4. Вода – най-малко по 4 чаши на ден
Различни изследвания посочват, че пиенето на повече вода през деня (поне по 4 чаши), води до значителна загуба на телесно тегло в рамките на година. Според учените, по-голямото количество вода увеличава количеството енергия, иначе казано – калории, които нашето тяло изгаря.

Природно допълнение към хранителния режим за сваляне на килограми

В напрегнатия и динамичен живот всеки от нас не бива да прави компромис с качеството на живот и най-вече с качеството на храната, която консумира. Посочихме ви 4 съществени стъпки за промяна в хранителния режим, които доказано помагат в ускоряване загубата на килограми и засилване на метаболизма. За успех в постигането на желаното тегло се препоръчва и природно допълнение – Калорекс / Calorex®. Продуктът е изцяло с природен произход (екстракт от Garcinia Cambogia и хром пиколинат) и спомага за редуциране на телесното тегло без да се налага драстично намаляване на количеството консумирана храна. Редуцира образуването на мазнини, потиска апетита и увеличава основната обмяна на веществата.

Сподели: