Умерено ниските температури помагат за отслабване!

Редовното излагане на умерено ниски температури е в помощ на хората, целящи отслабване. Това става ясно от изследване, публикувано в Trends in Endocrinology & Metabolism.

Как учените установяват, че хладът подпомага отслабването?

„Преди години японски учени наблюдаваха, че хората с наднормено тегло, които в продължение на 6 седмици прекарват по 2 часа при 17° С, по-бързо се справят с излишните мазнини. Това силно привлече интереса ни и решихме да проведем свое собствено проучване по въпроса“, разкриват членовете на екипа. С много ентусиазъм те с захващат за работа. Изследването на ефекта от излагане на умерено ниски температури върху телесното тегло се оказва амбициозна задача. Цели 10 години са необходими на учените, за да направят отчетливи и обективни изводи. Проучването провеждат в Холандия, тъй като там времето обичайно е по-хладно. Всички участници в експеримента са местни жители, които са поели по пътя на отслабването. За целите на експеримента те са помолени да стоят навън по 3 часа в продължение на 10 дни при умерено ниски температури. Непосредствено преди и след проучването доброволците са подлагани на тестове за измерване на количеството телесни мазнини. При сравнителния анализ на резултатите учените установяват, че хладното време действително допринася за намаляване на мастните натрупвания. Оказва се, че най-много мазнини се горят, респективно най-бързо се отслабва, при редовен и продължителен престой на 15° С. Ключова роля за това има увеличеното количество „добра“ кафява мазнина в тялото, която стимулира организма да гори „лошата“ бяла мазнина с невероятно темпо. Освен това, когато тялото произвежда топлина, за да противодейства на студа, дневният разход на енергия значително се увеличава и отслабването се ускорява. Именно поради това учените съветват хората, които се борят с излишните килограми, да не се боят от по-ниските температури, а да им се наслаждават максимално.

Как отслабването в хладните месеци да е още по-ефективно?

Специалистите по диететика и хранене у нас препоръчват на всички, които се стремят към ефикасно отслабване, да съчетаят разходките в хладните дни с приема на Калорекс / Calorex®. Научно доказано е, че с този природен продукт се постига намаляване на телесното тегло по естествен и здравословен начин. Тайната на безотказното му действие се крие в рационалната комбинация от биологично активна форма на хром (хром пиколинат) и екстракт от Гарциния камбоджа (хидроксицитрат). Благодарение на перфектния синхрон помежду си двете съставки намаляват образуването на мазнини особено по корема и талията, увеличават основната обмяна и потискат апетита. За постигане на оптимален ефект се препоръчва приемът на Калорекс да се съчетае с придържане към здравословен хранителен режим и повишена физическа активност. Калорекс има отлична поносимост. Няма данни за странични ефекти и нежелани реакции дори при дълговременна употреба.

banner
Сподели: