чай за отслабване

Чай за отслабване или просто маркетингов трик? Нека разберем. Всъщност, пиенето на чай, само по себе си не ви кара да “отслабвате”, но е доказано, че приемът на някой видове чай влияе върху метаболизма и чувството ви за ситост.

Чай за отслабване

Търсенето на вълшебен чай за отслабване е огромно. Всъщност, той може да подпомогне загубата ви на тегло и някои негови видове са по-добри в това от други, според проучвания, но до там. Зеленият чай, този от мента, джинджифил и глухарче, могат да стимулират изгарянето на мазнини и да намалят желанието ви за похапване на нещо сладко. В допълнение към това, неподсладеният чай няма калории, така че е отлично средство за утоляване на жаждата.

И все пак – не очаквайте чудеса. Само и единствено чаят за отслабване не е достатъчен. Ако искате да свалите нежеланите килограми и да поддържате формата си, трябва да направите повече – упражнения и промяна в хранителните ви навици, които в комбинация биха довели до желания успех.

banner

Чай за отслабване, но в зелено

Зеленият чай има най-високо съдържание на фенолни съединения и следователно, има най-добрите антиоксидантни свойства от всички видове чай. Той, също така засилва изгарянето на мазнини, а причината за това са катехините (вторични растителни вещества от групата на флавоноидите, придаващи специфичния горчив вкус на зеления чай), които съдържа. Заедно с кофеина, съдържащ се в зеления чай, катехините насърчават по-доброто отделяне на мазнини. Забелязва се, обаче, и един интересен факт – хората, консумиращи редовно кофеин, например чрез кафето си, усещат по-малко стимулиращия ефект на зеления чай.

Чай за отслабване в зелено, но по кое време?

Зеленият чай, както споделихме по-рано, поради високото си съдържание на кофеин може да замени сутрешното кафе. Ако изпитвате често желание да похапнете нещо сладко, може да предотвратите това с помощта на зелен чай, защото съдържащите се в него горчиви вещества ще потиснат апетита ви.

Свалете още килограми с помощта на още видове чай за отслабване

В допълнение към класическия зелен чай, други видове също могат да помогнат в борбата с килограмите.

Чай от кимион – да. Проучвания показват, че хората, които са го консумирали в продължение на известен период от време са намалили процента на телесни мазнини и обиколката на талията си. А, причината за това са растителните вещества в него – фитостероли, които активират работата на метаболизма.

Следващото ни предложение като чай за отслабване е този от джинджифил. Той също помага на тялото да изгаря мазнините по-бързо, благодарение на гингеролите в себе си, придаващи му типичната за него пикантност и помагайки на тялото да изгаря мазнините по-бързо. Доказано е също, че джинджифилът укрепва имунната система, има противовъзпалително и антиоксидантно действие.

Един не толкова известен, може би, за мнозина чай за отслабване – улонг. Дългосрочната му консумация дори предотвратява затлъстяването.

Колко чай за отслабване трябва да приемате?

Ако е възможно, пийте не повече от 4 чаши зелен чай на ден. Това е оптималното количество, което е добре да приемате. Естествено, има и други видове, с които може да “прекалите”, но за тях ще научите в някоя от следващите ни статии, а за това – следете нашия блог.

Средство от природата в борбата с килограмите

В допълнение към любимия чай, природният продукт Калорекс / Calorex® е перфектното средство в борбата срещу излишните килограми, тъй като оптимизира процеса на горене на мазнини в тялото. Продуктът дължи невероятния си ефект на натуралните съставки, които съдържа, а именно – висококачествен екстракт от Гарциния Камбоджа и биологично активна форма на хром. Редовният му прием насърчава отслабването, потискайки апетита и стимулирайки метаболизма. В допълнение към всичко това, той намалява и холестерола в организма. Препоръчителният прием е 2 капсули дневно, около 30 минути преди хранене.

Може да го откриете в аптечната мрежа, както и в сайта на електронен магазин MoMo – www.momo.bg.

Сподели: